Преподобна Стойна, художник – Пламен Капитански

LikeShow more reactions

CommentShare

85287Boya Delibaltova, Rada Aleksandrova and 85 others

8 Comments

70 shares

Румяна Романова Оооо, благодаря за този текст!!!

September 10, 2014 at 3:45pm · Like · 6

Boya Delibaltova 😀 споделяй, Руми, споделяй….. 🙂

September 10, 2014 at 3:51pm · Edited · Like · 2

Remove

Татяна Матей Изтръпнах и настръхнах едновременно… Ах, тази Неда – и тя ни е дар дадена…

September 10, 2014 at 5:38pm · Unlike · 9

Спаска Гацева Прекрасен текст,само Неда може да ги пише такива!И тя е помилвана от Бога!Да връща нашата свяст!

September 11, 2014 at 3:45pm · Like · 5

Reneta Dimova Всички имаме нужда от такова писание!Особено,когато в едно общество липсват някои морални ценности….Преподобна Стойна е мерило за извисена духовност,а НЕДА АНТОНОВА внушава това със своя талант и мъдрост!

September 11, 2014 at 11:54pm · Unlike · 5

Nikolay Kolev Време е! Време е да осъзнаем, че Неда Антонова, отдавна е класика в Българската, а и защо само в Българската литература!!!

October 23, 2014 at 8:10am · Unlike · 5

Remove

Илиана Георгиева Прекрасно! Благодаря!

December 6, 2014 at 12:52am · Unlike · 4

Remove

Krasimira Georgieva Книгата е прекрасна!Вдъхва вяра и дава сили, човек да следва сърцето и да се уповава на Бога!

February 10, 2015 at 3:02pm · Edited · Unlike · 5

ТЪЙ РЕЧЕ ЧИТАТЕЛЯТ за „СЪВЪРШЕНАТА Преподобна Стойна, неканоничната светица” от Неда Антонова

Ваня Майсторска:

Признавам си – още нямам точните думи за тази книга. А и не съм сигурна, че скоро ще ги намеря, няма и да ги търся – на кого да обяснявам и защо? Това е книга, …която с душата се чете и не подлежи на никаква дисекция. Просто великолепна – отдавна не бях чела нещо толкова разтърсващо, така дълбоко докосващо същината, стигащо до самия извор, който единствен може да утоли най-голямата ни жажда- жаждата, която ни изгаря по пътя на търсене на истината. Оригинално замислена и конструирана в двете си части, написана с талант, какъвто малко наши съвременни автори притежават.

September 16, 2015

Varta Karagozian:

Преди седмица предприех моето дълго бленувано поклонение в храма на с.Златолист. Преживяното надмина всички предварителни нагласи, затова едва сега изразявам малка част от … докосването до един силен и благороден дух- извън времето и пространството. Благодарение на книгата за Неда Антонова попаднах там- в храма на Преподобната и искам да споделя – чрез магията на наученото от тази книга извърших невероятно пътуване, а може и само да съм го
започнала… С благодарност към Неда!

September 16, 2015

Diana Vladimirova:

Присъединявам се.) Задължителна книга. Благодаря Ви за удоволствието, Неда. 🙂

September 16, 2015

Стоянка Грудова:

Това е книга, която приканва за отваряне на съзнанието ни към скритата страна на съдбовността, където ръка за ръка вървят вярата ни в Бога и дадената ни от Него свободна воля за добри дела. Преподобна Стойна е жив пример как Божественият ред предлага на човека безкрайни възможности да продължи да бъде жив и полезен, независимо от ранената му физика и социалните му липси. Категорично засвидетелствана е феноменалната му способност да се саморазвива до необозрими висоти, без да прекъсва живата си връзка със земния свят и с простите радости и горчивите страдания на ближните.

26.01.2015

Katja Ilieva:

Да…авторката е уникална във всичко, което е излязло изпод перото и!

July 4  2016

 

Georgi Vasilev:

С благодарност към онлайн книжарницата Хеликон за получената книга „Съвършената „. Поклон пред голямата Българска писателка Неда Антонова за великото дело, одухотворило цял един народ.

January 21, 2015      

Jsmina Toneva:

Здравейте! Съвсем случайно попаднах на книгата ви за Преподобна Стойна (или всъщност не толкова случайно, защото знам, че случайностите не съществуват :-)) и я прочетох на един дъх. Като жаден пътник, открил кладенец със студена, животворна вода! Толкова много ми помогна книгата ви, че дори не мога да го опиша с думи! Благодаря ви от сърце за прекрасния ви труд и за Доброто и Светлината, с които заливате читателя! Желая ви много здраве, Светлина и вдъхновение!

Колко е хубаво, че ви има!

Zhivka Stoyanova

Невероятна книга ! Благодаря на Неда Антонова и на Вас , разбира се !

Jul 15, 2016

Евгения Ангелова:

Книгата се чете на един дъх, особено първа част. Браво на авторката, за пресъздаването на личността и невероятните способности на Преподобна Стойна!

July 5, 2015

Виолета Ставрева:

История за Божията любов и човешкото посвещаване! Духовно приключение и изискан стил! Неда, благодаря за всичко това. Съвършена!

July 5 2016

Таня:  Това е най-истинската книга за България! Най-честната и най-святата! Българите трябва де се гордеем, че сме древен народ с древна история, че сме люлката на света!
08.09.2016

Мария Ченова:

„Не се гаси, туй що не гасне!“ ….и ако Богомилството е ерес …. аз съм най-големият еретик!

10.06.2016

Кирил:

Книгата съдържа информация която не е удобна на много среди в България,в това число и църквата.Повдигаща българският дух,заплаха за тези които се стремят да ни разбият и владеят.Авторката познава закона на кармата и не би си позволила да измисля.Уникална книга, сред морето от дезинформация.Вечна.

07.02.2016

Петя Клишева:

Всяка вечер, преди вечерната ми молитва, чета тази книга. Имам я от януари месец. Разтърсващо четиво, дори когато наранявам плътта си не мога да достигна подобни духовни висини.
Благодаря на авторката. Обичам ви! Вие сте дева!

15.12.2015

Дани Стоева:

Прекрасна книга! Благодаря на авторката. Тя връща вярата на българите в Бог. От

книгата блика енергия и ново познание. Дано да я прочетат повече хора.

11.11.2015

Славка Балабанова:

Много хубава книга. Истинска магия. Прочетох първата част на един дъх. Така ме грабнаха мислите, поуките, историческите факти и личността на Преподобната, че вече дни наред не мога да мисля за много други неща и каквото мисля, го правя с нейния език! Благодарности на авторката.

Галя М. Василева:

Страхотна книга! Невероятна! Нямам думи! Благодаря на Бог, на писателката, на човека, който ми я сподели. Това е Върхът! БОГОМИЛИТЕ! Почти нищо не се знае за тях. За пръв път прочетох в книгите за Слава Севрюкова на Хр. Нанев за тях, че са кристално чисти хора. Отново голямо БЛАГОДАРЯ!

17.03.2015

Александра Дайнова:

Чета и не искам магията на тази книга да свършва. А по книжарниците вече я няма. Дано има втори тираж.

26.01.2015

Даниела Цветкова:

Книга за магията на човешкия дух! Тя носи енергията на вечността… Благодаря ти, Неда!

24.01.2015

Мариана Райчова Христова:

Уникална книга!

20.01.2015

Неда Загорска:

Знаете ли,тази книга излиза по Божият план съвършено точно..сега и дойде тук..сред нас живите ВРЕМЕТО.Преподобна Стойне,Свети Георгие,Неда Антонова,Румен Леонидов и всички незнайни в човеци ,допринесли ни ТОВА СЪКРОВИЩЕ..ПОКЛОН И БЛАГОДАРЯ…ОБИЧАМ ВИ! Всеки българин ,особено човеците с по-духовен морал и възглед днес или вървящи натам бива да я прочете,ТА ТЯ Е НАША..БЪЛГАРСКА..ДУХОВНА..ВЕЧНА ЗНАЧИ..СИЛА!

23.06.2015

 

Юлияна Янкова:           

Това беше моята първа среща с авторката Неда Антонова. Книгата „Съвършената, Преподобна Стойна, неканоничната светица“ е наистина невероятно смислена и вълнуваща, дълбока и истинна. Връзката с духовния свят просто се лее като абсолютна реалност. Всеки цитат изваден от контекста крие риск от отклонение от основния смисъл. Затова трябва да се възприема в цялост.
Аз не съм литературен критик, а обикновен читател. И като такъв споделям, че бих искала да срещна „още от същото“. Затова съм щастлива, че точно с тази книга започна моят път към Неда Антонова и към търсенето на останалите й книги.
Топлотата, с която се разгръща повествованието, те правят съпричастен, защото усещаш съпричастността на автора. Това не е измислена от ума книга, това е изстрадана и преминала през душата книга и точно по този начин тя въздейства и на читателя.
Благодаря ти, Неда, за тази първа среща, която се надявам да не остане единствена, а да бъде началото на един красив съвместен, стоплящ душата и продължителен път на опознаване, съпреживяване и извървяване на живота. Всеки ред от тази книга си заслужава да бъде цитиран, но това е невъзможно. Затова ще се огранича само до тези:

„Прошката е Боговото в човека…“
„Толкова бяха замаяни от религия, че не усещаха вярата“.
„Всичко, което ми беше нужно, носех у себе си.“
Прекрасно, мъдро, истинно!
Попътен вятър и много такива срещи да се случат и на книгата, и на автора, и на читателите.
А богомилството – тепърва ще го разнищваме и преосмисляме. И когато го преоткрием и осъзнаем като факт, тогава ще започне и възраждането на България и нашият път нагоре – към излизането от духовната криза, в която се давим 26, да не кажа 70 години.
Поклон пред този изключителен дух и пред хората, които ни водят до него.
Прекрасна книга, прекрасна Неда!

March 28, 2015 

 

 

Предишна статияDiana Stanchovska‎: Предварително моля да ми простите за този непразничен текст
Следваща статияТъй рече Преподобната