Започна набирането на участници във второто издание на националната литературна награда за нова книга с разкази на името на Йордан Радичков. Община Берковица е организатор и домакин на литературното събитие, което ще открои най-добрите сборници с къси разкази, издадени през 2020 и през 2021 година.

Досега заявилите участие автори са над двадесет. Лауреатите ще станат известни на рождения ден на писателя – 24 октомври, а дните около тази дата ще бъдат съпроводени с културна програма, в която са предвидени представяне на книги, прожекция на филми, изложби, срещи с писатели, както и базар с номинираните сборници.

Тази година Община Берковица покани за председател на журито проф. Георги Каприев – философ и критик, и за членове – писателя Деян Енев и поета Румен Леонидов. В него ще участва представител на Министерството на културата и Горан Атанасов от Община Берковица.

Писателят Деян Енев е победител в миналогодишното, първо, издание на литературната надпревара. Тогава той спечели сърцата на журито, водено от Георги Господинов, със сборника си „Лала Боса“.

Срокът за получаване на книгите е до 17:00 ч. на 31 юли 2021 година на адреса на Община Берковица: пл. „Йордан Радичков“ №4. Регламентът е публикуван на сайта на Община Берковица.

След оценяване, книгите ще обогатят фонда на градската библиотека, която също носи името на писателя.

Предишна статияЕкзекуцията на най-българските букви
Следваща статия„СБОГОМ, АМЕРИКА, СБОГОМ, ПЛОВДИВ”