КОЛЛОТО

Mariyana Gospodinova
Канализирано 08.12.2020 посред нощят

Бавно ке крета коллото. Ке натиска у едни и ке рути у други. Не си мислете оти ке бивате за туй дека сте нарокувани да сте о тая Земя. Донадайте о себе оти ке ви се земе туй що е о СЕБЕ.

Не се мешете там дека Господ се е помесил оти ке ви се земат Душите. Туй само Душата е от после останала у вазе . Веке друго немате. Ай сте си дале Душите ай сте се потрошили.

Коллото бавно ке се прекатурва ама и нема да спира. Стойте си у полекото и нещяйте повеке – имате си о достатачно.Отървайте се. Ке ви “светат” ногу да се подлъзвате ама ногу оти сте любопитни и немате вежество.У страховете ке потънете и ке се намерите из под коллото. Дорде се намотате и ке ви стъпкват. Опрете се у СЕБЕ. Нема да ортувате ногу и нема да дирите хвалство да се сподиряте.Мълчете о кратко па замлъкнете.Нема да се споминете не бойте се. У мълчаността ке се намери пътьот. Вервайте о СЕБЕ ама вервайте. Оти натирите ли я тая вера и вие ке се натирите. У последно зърно душите ви ке сакат оти само туй им е у редо. Нема да се смълчавате оти смълчаната вода не е за напиване. Идете и оторете туй дето небето е рекло и се самонапъждайте.Нема от нийде другаде да ви придойде. Юруш голем ке има и вие си го знаете. Пригответе се о него оти Земята неще да й се келеши онзи дека я е лъгал изнапредка.

Време разделно си е придошло и ке се разделяте. Кой напред кой о зад кой о страни. Арни души ранете оти друго си немате веке. Поверяйте душите арни у здрави руки оти ке е нужно да се разстила о Земята на длибокто. Тамо у длибокото други чекат и те са надошли от напредка и са се научили веке. Не се донаждайте на друговерство – теа къде ви мътат главите сами ке си одат. Чудо ке ви видат очите чудо на чудесата ама нема да се плашите. Има си ора о всичко.Ке се намесат тамо дека едни са слабинки а други по сила големи.

Вие само у КОЛЛОТО се дръжте. Наедно да сте оти друга сила нема да си намирате.Не се делете хич. Дебели са ви главити и за туй сте по един на един. Ама коги си ги начупите о коллото ке се научите. Нема да се давате. Нема да се навеждата оти дечиня имате и те отпървом ке се катерат на коллото. Те са ви важни оти вие сте о средата и ги носите о плещи. Назнайвате туй онуй и то ногу ама не се врете о пръти най сетне и се помирете. Полудеа сички ама и това ке мине. Нема да се давате оти е бивало и по зле.Невгиш ората голи боси одеа ама Души носеа – вие сега сте облекани и обути ама душите на пусто кънтят. Сбирайте се и се препирайте един о друг и не спирайте ….не спирайте .

Коллото ке крета ке крета у калъ ке мине и ке премине…

Вервайте!

Предишна статия4 дни под небето на Тибет, Боян Чуков, глава из „Матрицата отвътре“
Следваща статияПроф. Симеон Янев за романа на Светослав Николов