Откъс от  „Този живот е за смелите“, издадена през 2019

Така „сготвиха“ и „опраскаха“ заместник предедателя на Бюрото за контрол върху СРС Георги Гатев.  Съдебният състав от ВАС, /председател на ВАС е Георги Колев/ в лицето на съдия докладчик Милка Панчева, си знае дали и на какъв натиск е бил поставен, и дали съвестта му не е коленичила пред някого, вместо пред закона.

„Аферата Гатев“ бе зловещо показно как СИМБИОЗАТА, управляваща държавата, може да унищожи всеки, както и  контролна институция, която вади на показ безобразията, вършени от същата тази СИМБИОЗА. Бюрото за контрол върху СРС бе прът в колелото на тази СИМБИОЗА и бе смачкано. А истината как бе извършена мръсната поръчка  срещу Бюрото бе скрита под грифа „държавна тайна“.

Скалпелната дисекция на „аферата Георги Гатев“ без маска, грим и финтифлюшки лъсваше и на  предизвиканато изслушване в парламента на председателя на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков, където лично главният прокурор Сотир Цацаров премина в явна атака, както срещу Бойко Рашков, така и заставайки на амбразурата да спасява безобразните действия на ДАНС. От самото изслушване нищо не произлезе, тъй като самите „аргументи“ и „мотиви“ по отнемане на допуска за класифицирана информация на Гатев са „класифицирана информация“.
Атаката срещу Гатев и Бойко Рашков се вихреше иначе в издания, подчинени на Пеевски. Онези, които бяха режисирали мръсното активно мероприятие срещу Георги Гатев, Бойко Рашков и Бюрото за контрол върху СРС на практика постигаха целта си – благодарение на завесата „класифицирана информация“ у обществото да остане вкуса, че Гатев е вършел нещо нередно, а Бюрото не е цвете за мирисане.

Георги Гатев подаде жалба в Съда в Страсбург. Предвид институционалното и съдебно безумие приложено срещу него – резултатът от делото там отсега е ясен – държавата ще бъде осъдена. Това обаче не интересуваше СИМБИОЗАТА, тя целеше да смачка и авладее Бюрото за контрол върху СРС, за да дерибейства тотално без да има останал и едничък механизъм за контрол над безобразията и.

На 8 август вечерта – ден преди изтичането на срока за отговор на жалбата на Георги Гатев, отговор, който трябваше да дадат ДАНС и Комисията за достъп до класифицирана информация – истеричната паника, примесена с арогантност, на кукловодите решили да поставят Бюрото за контрол върху СРС не само на колене, а директно да го смачкат, произведе шокиращ скандал с бруталната цензура наложена върху интервю на шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков.

Вестник „24 часа“, зависим от Делян Пеевски, и „собственост“ на Венелина Гочева, чрез наемника – главен редактор Борислав Зюмбюлев спря в последния момент, цензурира и не публикува готово за печат интервю с Бойко Рашков.

Два дни преди отговора, който трябва да дадат по закон ДАНС и Комисията за достъп до класифицирана информация, вестник „24 часа“ взимат интервю от шефа на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков и часове по-късно го свалят от печат и го цензурират брутално, което налага самият Бойко Рашков – жертва на „свободата на словото“ във в. „24 часа“ да предложи текста на интервюто  на сайта „Медиапул“, за да се чуе позицията на ръководителя на Бюрото за контрол върху СРС, станало обект на безпрецедентна атака.

В интервюто си Бойко Рашков е остър, честен и назовава нещата едно към едно. Така наемниците на Делян Пеевски от в. „24 часа“ разполагат с анализа и позицията на Бойко Рашков, която очевадно е дадена „за сведение“ на Делян Пеевски, след което интервюто е спряно за публикуване.
Кой можеше да накара един главен редактор на вестник да спре в последния момент интервю и то на ръководител на независима институция, каквато е Бюрото за контрол върху СРС? Чорбаджията, естествено. А кой е чорбаджията? Наивници бяха онези, които мислеха, че това е … Венелина Гочева. Впрочем, равно „отдалечена“ от Бойко Борисов и Делян Пеевски.

КОЙ тогава си бе позволил да съсече и предприеме този мръсен удар срещу Георги Гатев, респективно срещу Бюрото за контрол върху СРС?

Георги Гатев през цялата си кариера на блестящ юрист, адвокат по наказателни дела е бил независим. Никога не е членувал в политическа партия, както и не е имал щения към политическа кариера. В редица публикации, покрай скандала с отнемането му на достъп до класифицирана информация, е определян като „квота на ДПС“ в бившия ВСС. Обаче. ДПС мълчаха като заклани по скандала с „аферата Георги Гатев“. Мълчаха, дори и когато свързваха партията им с Георги Гатев. Защо мълчаха?

Георги Гатев не бе нито квота, нито политически избор на партията ДПС, както и никога не е бил партийно обвързан или партийно зависим, но Георги Гатев бе персонален, личен избор на Ахмед Доган. Не партийно и не чрез ДПС. И това се знае, включително и от онези, които безпрецедентно го „сготвиха“. Тогава? КОЙ удряше персонално Ахмед Доган?

Както и да бъдат разгледани фактите и обстоятелствата по „аферата Георги Гатев“, отговорът е само един:  Пеевски удряше Ахмед Доган. И го правеше, употребявайки цялата си „кохорта“ от ДАНС & прокуратурата в „поръчката“ срещу Георги Гатев. Чрез „аферата Георги Гатев“ завесата бе достатъчно повдигната, за да се види, че се случва НЕЩО.

Защо Пеевски тръгва срещу Доган, удряйки негов личен избор в лицето на Георги Гатев. И за първи път ли „кадрува“ зад гърба на Доган, уж от името на „своите“ ДПС.

Както вече бе видно за всички мислещи, безпрецедентните действия на ДАНС & спец. звено „Антикорупция“ в СГП спрямо Георги Гатев, не само не се базират и на един дори истинен факт, а са изцяло измислено поръчково, гнусно „активно мероприятие“.

Пеевски държи в ръцете си ресурса на ДАНС. Ако не на цялата Агенция, то поне на важни персонални части от нея, които са достатъчни за да вършат онова, което на жаргон наричаме „сготвяне“. Пеевски няма как да бъде разделен и от фигурата на главния прокурор Сотир Цацаров. Цацаров продължаваше да мълчи, въпреки крещящото беззаконие, което се върши по случая с Георги Гатев.

А който не подценява Цацаров, добре знае, че същият Цацаров в никакъв случай нямаше как да не си дава сметка за шокиращото беззаконие по казуса с Георги Гатев. Мълчаливото „измиване на ръце“ и продължаващото бездействие от страна на Цацаров по отношение на престъпните деяния на ДАНС обслужваше интересите на Пеевски. Иска го, или не го иска.

Така кръгът се затваряше. Бюрото за контрол върху СРС пречи на Пеевски, респективно на „неговата“ /в сие с Бойко Борисов/ ДАНС, защото същото това Бюро бе от независимите институции, които могат да произведат небивал скандал с ДАНС /на Борисов и Пеевски/, изваждайки наяве престъпните действия на същата тази служба. Прокуратурата на Цацаров пък е безучастен „помощник“ и не смее да гъкне нито срещу Борисов, нито срещу Пеевски.

И все пак – защо Пеевски си позволява да удари лично Доган?! Излезе ли от контрол КОЙ.

И ДАНС /Борисов, Пеевски/ и прокуратура /Цацаров/ прекрасно знаят кого са нарочили за „мишена“ и кого удрят  – на всичкото отгоре поръчково и със скалъпени, съшити с бели конци, „обвинения“.

Прицелвайки се в Георги Гатев, ДАНС /Борисов, Пеевски/ – Прокуратура /Цацаров/ слагат на мушката Ахмед Доган.

Което вече дава ЗНАК, че онова, което се случва излиза извън границите на някакъв си уж сътворен „случайно“ „гаф“. Пеевски не за първи път „кадрува“ зад гърба на Ахмед Доган, като това уж се прави от името на ДПС. И това се знае в средите на ДПС. Включително преплетката Лютви Местан – Делян Пеевски е непокътната и няма никакви податки Местан и Пеевски да са били някога в конфликт. На фона на ярката, остра и безапелационна позиция на Доган спрямо Местан, НЕконфликтността и общите интереси между Местан и Пеевски, са /само/убийствено „своеволие“ от страна на КОЙ.

Но Пеевски вече е излязъл окончателно извън контрол.

И това бе абсолютната истина, с която бяха наясно и вътре в ДПС. Друг бе въпросът, че не могат и не смеят да я изразят открито и в прав текст. Пеевски не само разполага с огромен финансов капитал, но и държи мощна „информационна банка“. Спецове твърдяха, че може спокойно да се нарече „втора паралелна ДАНС“. Разполага с небивала охрана – персонална от над 60 човека /НСО и частни гардове паралелно/. В ДПС депутати и партийци по никакъв начин нямат досег и не могат с месеци да се доберат до особата на Пеевски. Той вече бе ИЗВЪН тях.

Преди години близък до Ахмед Доган директно го пита: „Защо допусна Пеевски толкова навътре в ДПС? Помня го как се мотаеше пред офиса на ДПС, беше никой…“.

Отговорът на Доган е бил знаков: „На Мутрата исках да противопоставя Мутра!“.

На пръв поглед, някои ще кажат, какво значение има някакъв си „казус Георги Гатев“, че влезе едва ли не в „световната конпирация“. Няма никаква „световна конспирация“, това бе чистата истина за нещата, които се случваха зад завесата. Понякога от на пръв поглед „дребни“ случки, като „сготвянето“ на Георги Гатев, се отприщва лавината. А „дребната случка“ не само не е дребна, а е огромен, грандиозен скандал, който във всяка нормална страна би довел до купища оставки. У нас обаче скандала бе заметен под килима на Пеевските медии и неглижиран до степен, че нагло цензурираха и интервю на председателя на независимото Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков.

Онези, които познават добре Доган знаят, че е „Шахматист“. И никога не бърза с ходовете. Фактът обаче, че Пеевски тръгва срещу Доган персонално, вече говореше, че ситуацията в България се променя, дори и това да остава все още скрито и не се усещаше видимо. И още нещо бе сигурно. ДПС нямаше да застанат срещу Доган в полза на Пеевски. Като „скачен съд“ с Пеевски, и Борисов нямаше как да се пусне от шлифера му.

Цугцванг.

Алчността и вездесъщата самозабравеност не е простила никому. Безспорно бе, че Пеевски е колос с всичките си мощни ресурси и „аферата Георги Гатев“ е само „камъче“ в обувката му, което изхвърляйки му разчиства тотален контрол върху още една независима институция.

Обаче. Еще не вечер.

Предстоеше последната дума на Доган.

Тя дойде много по-късно. Но в онзи момент Доган не посмя да гъкне срещу Пеевски. Защо? Отговорът бе същият, както със ситуацията около Коледното му слово с подкрепа на правителството на Борисов – тогава, когато преди него говори Карадайъ и смазва с реч правителството и Борисов, а докато Карадайъ говори Пеевски клати глава саркастично и още по-саркастично се усмихва. Всички пляскат на Карадайъ, но след него взима думата Доган и …. в унисон със саркастичната усмивка преди това на Пеевски, пред втрещените депесари застава зад правителството на Борисов, понеже нямало алтернатива. На един друг жаргон – това му се казва – да плюеш в сурата… в случая на Карадайъ. За сметка на Пеевски.

Та така се случваше и с „казуса Гатев“. Доган не посмява да гъкне срещу Пеевски, респективно Цацаров, респективно ДАНС. А на последните – такова Бюро за контрол върху СРС, като това на Рашков и Гатев, не им трябваше. По-услужливо и любезно, по тяхно да е – такова им бе необходимо, за да бъдат потулвани безобразията със СРС!

А и не сте забравили, нали? Името на Георги Гатев в определени среди бе спрягано като една от най-сериозните фигури за бъдещ главен прокурор.

Гатев – главен прокурор? Е, отсега му отрязаха главата точно онези, които си избраха Цацаров и на които им трябваше следваща цаца, а не акула.

И тъй като не спирах да вадя на показ истината за смачкването на Бюрото за контрол върху СРС и опраскването на Георги Гатев, спец. мръсните ръчички ме думнаха и заличиха хакерски електронната поща на сайта АФЕРА, като изтриха и заличиха всички имейли получени на пощата на сайта. Едновременно с това бяха атакувани публикации, свързани с Георги Гатев и сайта бе подложен на небивала атака. Нямах никакво съмнение кой бе изтрил цялата поща на АФЕРА, както и се чудеше как да срине сайта – ама изобщо тия мръсни ръчички не бяха свързани със спец.службите, ама хич не бяха свързани, айде бе!

Шефът на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков по време на интервю по Бтв през цялото време наричаше ДАНС – Агенция за Държавна Сигурност:

„Ако сте обърнали внимание на прес съобщението на прокуратурата за случая с моя заместник Георги Гатев, а Вие и колегите ви журналисти можете да съдите само по него, а то беше изпратено мълниеносно до тях, Вие ще забележите , че там става дума за контакти с граждани, разяснения на граждани, срещи с граждани, написване на молби, както Вие сега се обръщате към мен, и не става дума за накърняване и застрашаване на националната сигурност. Защо направиха това с Георги Гатев ли? Според мен това се прави, за да може да се спре Бюрото за контрол върху СРС да осъществява своите правомощия по закон. Да се обезличи дейността на Бюрото за контрол върху СРС. Бюрото функционира от 1 януари 2014 година и само за четири години ние успяхме да ограничим използването на СРС в пъти, с което смятам, че в настоящия момент България е напълно в съответствие с европейските стандарти в тази област.

Прокуратурата и Агенция Държавна Сигурност в България не харесват, че Бюрото за контрол върху СРС си върши работата и някой иска да върне времето назад на безконтролното подслушване. Само до 2014 година един от държавните органи, който безогледно иска и използва СРС в абсолютно противоречие със закона, това беше ДАНС! ДАНС ли е, Държавна Сигурност ли е, това ще се види, защото за да искаш и да поставяш под контрол с противоречие със закона и Конституцията, какво означава това?!

Ежегодно Бюрото за контрол върху СРС изготвя доклад, който представя пред парламента. Там има много интересни констатации. Има тенденции, които сме доловили в последните няколко години. По случая с Георги Гатев прокуратурата не желаеха да получат доказателства! Аз поисках да предоставя стопроцентови доказателства, които можеха да обърнат нещата, но те не пожелаха. Потърсих многократно главния прокурор, официално, разбира се, но главният прокурор не се отзова на поканата да проведем разговор. И за мен е неясно защо направи това, при положение, че самата прокуратура взриви общественото пространство и мненията на много хора. Агенцията за държавна сигурност имат протекция, защото те не биха си позволили такава волност – длъжностно лице да бъде по такъв начин най-малкото унижено.

Тази игра на Агенцията за Държавна сигурност и прокуратурата не е случайна. За мен е симптоматично това, че се посяга на представител на Бюрото на ДПС. Тази Симбиоза, която в последните години се получи между прокуратурата и Агенцията за Държавна сигурност никак не е случайна. Прокурор от специално звено работи в самата Агенция, Агенцията подава молби от единия кабинет в другия, или сигнали, както те ги наричат, прокуратурата започва някаква проформа проверка, но тук има нещо изключително съществено – През 2016 година имаше едно основание в закона, при наличието на образувано досъдебно производство, Агенцията за държавна сигурност веднага взимаше допуск до класифицирана информация, т.е. ако прокуратурата образува досъдебно производство, че дишате неправилно, Агенцията за Държавна сигурност веднага ще ви отнеме допуска до класифицирана информация. Конституционният съд обяви тази норма за протисконституционна. Какво правят сега обаче? От прокуратурата не могат, ако образуват досъдебно, да отнемат допуска до класифицирана информация, и тогава регистрират преписка, която е една процесуална дейност, която следва да установи има ли данни въобще за извършено претъпление. Това, което се случи с Георги Гатев е постановка. Има такива случаи с политици, журналисти и магистрати, и лица, които са неудобни на Властта! След това интервю ще ги изчакаме Агенцията за Държавна сигурност и спец.звеното на прокуратурата да кажат дали дишам правилно.

Георги Гатев е отличен юрист и не се чувства нарушил закона, защото смехотворно е написано всичко от Агенция Държавна сигурност и спец.звеното на прокуратурата, той се чувства само унижен. Никога не бих написал тази информация, която излезе за Георги Гатев, и ако съм главен прокурор бих потърсил сметка от този, който е написал тази информация! Тази информация не само не е неубедителна, тя няма нищо общо с правото и действителността! И когато такъв документ излезе от авторитетна правна институция, каквато е прокуратурата, това бие по нейния имидж сред такива, които разбираме от тези неща.“

След като смачкаха Бюрото за контрол върху СРС, обезвредиха Георги Гатев следваше второ действие – овладяване на Бюрото от безлични послушници.

И маските паднаха!

За председател на Бюрото за контрол на СРС бе предложен еднолично от Волен Сидеров – лицето Огнян Стоичков Янакиев. Под предложението Волен Сидеров се бе подписал като падишах, без дори да бъде упоменато коя партия представлява. Огнян Янакиев бил депутат от „Атака“, някога си бил адвокат, а от 2013 година бил член на Бюрото за контрол върху СРС.

След като мръснишки бе гилотиниран Георги Гатев и това стана с мълчаливото съгласие, угодничество и съучастие на ДПС,  председателят на ДПС Карадайъ предлагаше на мястото на Георги Гатев – като заместник –председател на Бюрото за контрол върху СРС – лицето Илко Димитров Желязков.

Предложеният от ДПС Илко Димитров Желязков бе … действащ директор в Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ – Директор на Дирекция „Сигурност и отбранително мобилизационна подготовка“. Не стига това, ами беше и действащ директор и председател на съвета на директорите на ТЕЦ „Марица Изток 2“ АД. С предложението на ДПС лъсна и това, че ДАНС са парцелирани по интереси.

Лъсна и още един действащ юнак от ДАНС, който пък бе предложен от обвинаемият Веселин Марешки – лицето Пламен Колев Иванов, който пък бе действащ началник отдел в ДАНС „Организация и ръководство на дейността на структурата“. Веселин Марешки бе разследван и обвиняем, нищо, че е депутат. И същият тоя разследван и обвиняем Марешки предлагаше действащ началник от ДАНС, от което следваше логичния въпрос – как така действащ началник отдел от ДАНС е с политически пристрастия и то към обвиняем и разследван.

Цветан Цветанов от името на ГЕРБ предлага Огнян Атанасов, който бе досегашен член на Бюрото за контрол на СРС.

А най-мръснишката игра в полза на управляващата Симбиоза спретна БСП.

Филип Попов и Славчо Велков от ПГ на БСП предлагат за член и председател на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, и в същото време пак Филип Попов от ПГ на БСП предлага и… втора кандидатура от името на ПГ на БСП – тази на лицето Илия Ангелов Ганев – също досегашен член на Бюрото.

Раздвояването с две кандидатури на БСП бе откровена игра в полза на управляващата Симбиоза, която успя да смачка, принизи и обезсмисли Бюрото за контрол върху СРС.

Парламентът избра и гласува председател на Бюрото да стане действащия дансаджия /каква гавра, а? И той ще разследва зулумите на колегите си от ДАНС?!/ Пламен Иванов, капията на Марешки, а зам-преседател стана капията на ДПС Илко Желязков. За да не блесне схемата на Троицата, управляваща Територията, именно същата Троица набута обвиняемият Веселин Марешки да предложи направо за председател на Бюрото /не за член!/ Пламен Иванов. Така УЖ човекът на Марешки става председател на Бюрото за контрол на СРС.

Така Цацаров, Пеевски и Борисов окончателно овладяха Бюрото за контрол върху СРС. Всъщност, Бюро за контрол върху СРС вече нямаше.

Бяха си стъкмили поредна слугиня на мафията, която управляваше държавата. И за целта си турнаха подобаващите измекяри.

Предишна статияРумен Бояджиев-син: Ако някога квантовите физици открият кривата на времето…
Следваща статияВ САРАИТЕ. ПРИ „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“