Mъчи ме часовата разлика и реших да се доприспя с това интервю на най-любимата ми кандидат вице-президент на Републиката, която наскоро пак повтори, че хора като мен са гости в България… Голяма грешка (от моя страна де – няма как да заспя след тоя буламач на уж страхотната юристка на новата патриотичност). Та ето и моето право на отговор на нейния отговор:

Г-жо Гунчева, права сте – ние българите решаваме. Дефиницията за това са български граждани. Вие решавате с един глас, аз с един глас. Ако смятате, че на етнически белег вие заслужавате два, а аз нула – това е дискриминация и може да се консултирате с Конституцията (да, онзи текст говори не само за зеления сертификат).

„Имам познати евреи“ е може би най-изтърканото извинение за споделяне на антисемитизъм. Ако ще ставате на висш държавнически пост, поне измислете ново.

Не знам защо решихте да ни обясните как функционира Държавата Израел (на която аз и голяма част от българските евреи не сме граждани, а сме граждани на България – вижте точка 1 за сведение), но следващия път се информирайте по-добре. „Аз поне не знам да има палестинец в Кнесета или на израелското правителство“ – е, г-жо Гунчева, питайте приятелите си евреи или питайте интернет. Има 14 от 120 и арабска партия е част от правителството.

Поне за нещо сме на едно мнение с Вас (аз не съм кандидат за нищо де, обикновен гражданин/гост съм спрямо гледната точка). Българските граждани трябва да следват националния интерес. Съгласен съм. С две ръце Ви подкрепям за това. Само да знаете, че може би моето разбиране за национален интерес е различно от Вашето. И това се нарича демокрация. Ако не ви харесва да има демокрация, обърнете се към Конституцията (онази същата, за която се сещате, като ви искат сертификат в мола).

Пожелавам Ви успехи, госпожо кандидат. Само помнете, че ние с Вас сме равни. И ще си останем равни. Ако Вие имате намерение за друго, то партията Ви не е Възраждане, а Възродителен процес.

Елена Гунчева: Ние, българите, решаваме законите и правилата на нашата земя
FAKTI.BG
Елена Гунчева: Ние, българите, решаваме законите и правилата на нашата земя

Коментар от Румен Леонидов:
Максиме, както винаги си страхотен! Как човек да не те обича! Твоето превъзходство по темата винаги ме е възхищавало. Ти си истински български патриот, а не тези антибългарски неонационалисти. Бъди!

Предишна статияЦвят и сатурация, Христо Слави Рачев
Следваща статия„2020“ е антиутопичен роман, в който страховитaта реалност е изместила утопията