Начало Тагове Венета Христо Ботева

Таг: Венета Христо Ботева

Популярни

(НЕ)ЗАБОРАВЕНИОТ КАПИТАН БРДАРОВ

Пред 103 години, на 19 октомври 1917 година, на Мокра Планина (денес во Албанија) крај Струга, во борба со силите на Антантата, претежно составени...