„Божественото винаги работи бавно, от молитвата и просвещение
към разум и решителни действия. Един сее, друг жъне.“

Явно огънят жъне най-добре.
Румен Леонидов

За коя Русия говори Учителят? Никой не може да каже. Бил съм руснак в предишния си живот. Дори май три пъти. Небесното ми име е Алексей. Но съм съсипан от днешната жестокост на някогашната жертва. Дънов е бил на страната на Русия, защото тя е била за онзи исторически момент по-малкото зло. Но зло.
Добре, днес на Запад тържествува свободия, в Русия няма никаква свобода.
Ако на Запад властва плътта, то в Русия Духът има почивен ден. Защото не би могло Светата троица да започне да убива „заразените“ от деформацията на демокрацията в името на пречистена и пресвята Русия…
Ако е така, и тя е болна, и също заслужава своя апокалипсис.
Но няма колективна вина. Има колективна лудост. А пред Господния съд душите стоят сами и без адвокати.
Обичам словесните битки. Но не и зверствата на никоя война. Да се убиват в името на Бог и то деца и жени, да ги прогонваш от домовете им, не е просто грях, а престъпление срещу Създателя и неговия замисъл.
Не съм навит да се пречиства човечеството както Хитлер го прочистване от славяните, евреите и циганите. Не съм навит днес руските му жертви да ги виждаме като палачи. Мутациите на Злото взема своето. Империята на едното срещу империята на другото зло. Къде, питам, е Доброто?
Дайте думата на светата Майка Богородица. Нека тя като майка да рече кой е по-прав. Макар че в случая няма праведни. Има лоши и по-лоши.
Какво означава това? Че човечеството вече не е част от Божия промисъл. И предстои да се самопочисти за винаги. И Земята да стане необитаема за същества с мозък.
Но без душа. Амин.

–––––––––

Винаги е съмнително, когато видиш някой,
който живее заобиколен от варак.

Проблемът е Путин в коя ложа членува или по-скоро оглавява – в тази на Рогатия или в тази на Необходимото зло, което ще преобърне завинаги света към по-добро? Цивилизацията ни отдавна е в агония и нищо чудно да приключи с бране на ядрени гъби. Защото човечеството отдавна не е било толкова отделечено от Бог и Черният си разигравя черния кон.
Не става дума само за есхетология, а за демоничната сила на алчността, властолюбието, безбожието, които са превзели душите на заблудените и „осъзнатите“ люде, както и уродливите умове на техните политически лидери.
Казано е: смърт без причина няма. Въпросът е: коя е причината земляните масово да се самоубиват, сякаш са отчаяни континентални китове?
Може би наистина е време за различно време, може би е време за друго човечество…
Изглежда Грешката на Господ да подскаже на праведния Ной да си съгради ковчега не е била правилно разбрана. И след края на евангелските времена и христовата хрисимост, подивялото човечество с бясна сила се връща към вехтозаветните принципи – око за око, глава за глава.
Не знам дали да се радвам на идеята за Нов ковчег, ако той възпроизведе същите нечисти животински страсти. Щото още е казано: в света на зверовете няма цивилни животни.

–––––

Утре започва от вчера. Нека да е Утре! Язък за радостта от Благата вест – космическият ВИАР не признава резултата. Човечеството не оправда свободата си на избор, не оправда любовта, с която бе замесено, не оправда очакването, че разчекнатият Спасител ще остане примерен модел за поведение. И за подражание. Третата Библия не се пише, а изгаря в пламъците на голямата война. Словото не гори, но когато е онемяло, не проговаря.

Време е за ново време, време е за ново човечство. Старато си изпяхме песента, време е за нова глина, за нов Дух, за нов разум.

Мир вам!

 ––––––-

И аз си наложих повече самота. Дори се хващам, че останах в кръга от самотни единомислещи. И като пиша тези неща като че ли пея арии от безсмислени опери във фаянсовото ехо на къпалнята ми. Но ще го кажа брутално: виждам, че мнозинството от пичовете мълчат като путки , а многобройните путки с хоби в изкуство са силно влюбени в собственото безсмъртно творчество. Явно майчинството е пресъхнало у тях. Явно у момчетата не останало нищо от мъжкия нагон.
Да ти кажа повече разбирам онези с позиция, която е напълно обратна на моята, от колкото липсата на никаква у интернационални интектуалци от чуждопоклоннически произход. Без да се имам като частица от безпогрешните, нека съм грешен и неправдив в своите днешни реакции. Горе ще видим кой кум, кой сват. Но понеже съм приложен, съзидателен националист, само ще отбележа: всяка нация си заслужава своята неповторима деградация. Морална.

Предишна статияУЧИТЕЛЮ, ДАЙ ПРОСВЕТЛЕНИЕ НА РУСИЯ
Следваща статия1 април 1947 – 75 години от смъртта на Екатерина Каравелова