Още един стар текст на нов глас,
публикуван е на 17 октомври 2014 г.

Хиляди невалидни бюлетини са пуснати „за“ ДПС, и само ромската неграмотност пожали столетницата да не падне до трето място в парламента…

Румен Леонидов

Политическата ситуация у нас е печална като в националния ни футболен отбор – играчите бъркат играта с друга игрушка, вратарят ни е слаб, но е наше момче и го пускат да пази, и той пази интересите на противниковия отбор, защитниците на статувото са без възможности, но продължават да са титуляри, а при полузащитниците всеки пас е грешен, неточен, защото са два леви крака и един полудесен. Имаме си и един як център нападател, който обаче играе с лице към нашата врата, и не може, и не може, и не може да бие най-сетне шута и опъне мрежичката на противника. И всички тук, и играчи, и зяпачи, и коментатори не смеят да кажат, че този треньор не само не става за нищо. Но е редно да го изгоним, а не да чакаме до края на мандата му.

 Осемте партийни ценрали, дето искат да се включат в поредния мач, не знаят какво да правят с топката. Тя уж е в краката на Борисов, а той я праща към Позитания. За какво им е на тях този пас, след като и в клубния им тим няма да има смяна на треньора, нито на екипа му, завещан от продънения играчко плачко Станишев. Последният дори има нахалството да се появи след вота и да призове своите към спокойствие, да не стигнело до самоизяждане  в червеното стадо. Защото глутницата му трябва за оцелее, избирателите му да продължат да блеят. С това ловджийско изявление се разбра кой все още води БСП към пълно заколение, и кой ще продължи да я води, но вече от щабквартира в Брюксел.

Интересно е, че най-революционната партия по най-еволюционен начин се срива и отказва да си смени лидерите си. Но чакайте – до един-два-три или четири месеца г-н Миков, като спокоен социалдемократ, а не като напушен болшевик, щял да извади персонално неколцина от виновниците, след като на четири очи им обещае други постове и други облаги.

Тези уж реформирани апаратчици на комунистическата партия дори не направиха опит да пропуснат нарочно паса, който им изпрати Борисов. А отидоха, без целия си акъл, да разговорят за бъдещия национален отбор на България. Хем въобще ги няма на терена, хем феновете им обърнаха гръб, хем са в морален фалит, а пък тичкат да му носят топката. Изключителна грешка, която Първанов не допусна – той почти ведната се ориентира в ситуацията и рязко отказа да седне на резервната скамейка. И отиде да се къпе в съблекалните.

Не че много ме е зор за тази партия, но крепостта Позитания продължава да се държи от неколцина некадърници, които с поведението си унижават половин милион възрастни българи, мои сънародници.  Тези гьонсурати май не си дават сметка, че благодарение на циганите бяха спасени от пълно поражение, инак  БСП щеше да иде на третото място, чак след ДПС. Броят на  невалидните бюлетина са близо 218 000 и повечето са били „за“ партията на Мастиката и Ментата. И ако не бе въпиющата ромска неграмотност, тоталната  безпросветност на тези мутиращи в материална и духовна мизерия същества, щеше да се случи вероломната мъст на Доган, Местан и Пеевски – да закопат оканчателно БСП с изкуствена засада, разположена из гетата на националния терен.

Борисов също обърка левия си крак с десния и вместо веднага да привика десните и Патриотите за преговори, и той тръгна да губи игрово време, сякаш дъжавата ни може да търпи още дълго това служебно правителство, чиито действия на моменти са идиотски. Дори благият ни временно, слава Богу, премиер, се изказа в този дух, че доста сме се увлекли по малките партии и сме им дали прекалено голяма роля в този парламент. В друга бяла, а не малцинствена страна като нашата, подобно изявление щеше да се възприеме като антидемократично и господинът щеше да си метне веднага оставката. И щеше да бъде изваден завинаги от националния политически отбор. Но за щастие ние не сме лоши и нека да оставим този щастлив мъж, да се порадва още малко на себе си.

Целият цирк, който разиграва ГЕРБ накрая ще се окаже палава стратегия, само и само да сформират управление на малцинството, с договорената или с доброволната подкрепата на ДПС. Нещо повече – резервният състезател Местан предупреди капитана на отбора Борисов, че ако допусне на игрището представители на Патриотите, той ще се преобрази от съиграч в противников център нападател. Тоест, от блага Мара в свиреп политически звяр!

Какъв национален отбор тогава можем да излъчим с тези полеви момчета? Те говорят за германския футбол, а не знаят как в името на България да си поговорят на български. Местан държи на майчиния си език, а тези, които държат на официалния, ги нарича крайни националисти. А с това лукавото и ехидно поведение ДПС наистина заприлича на мазна змия, срещу която всички са вдигнали тоягите си. В крайна сметка ДПС е пълен симулант – върхушката й е паднала в наказателното поле за дузпа, а не иска да бъде наказана за симулация. Хем не иска да участва във власта, но властно казва кой да си поиграе с нея.

Горкият Борисов, само на думи вади червени и жълти картони, защото ролята му на капитан не покрива и тази на човекът в черно, със свирката в устата и белия спрей на дирника. Защото друг държи и свирката му, и картоните му. От самото начало на появата му като пазвантин.

И ако ще и Меркел да го тури за вратар, за да опази вратата си, няма как отборът му да не падне. И няма как да се класира за Бъдещето. За бъдещето ни европейско първенство.

Той вече е толкова разколебан от политическия хронометър, че отново проявява нерешителност, хаотична тактика и никака стратегия. Вече дори е склонен да включи в отбора си и ББЦ, този хермафродит на обръча от фирми. Така и до президент няма да докара.

Но знае ли се,  ще поживеем, ще видим, както думат руснаците. Те поне, с помощта на отделни организации на БСП, дадоха глътчица водка на „Атака“ и това отново опияни фюрера им, вече казашки атаман. Ако в БСП бяха Първанов и Румен Петков, върли противници на алеещия се националист, Позитания никога не би отстъпила част от гласовете си, за да помогне на братушките да си имат официално лоби в новия парламент. Въпреки вечната и свята дружба с Путин.

Но когато човек е роден за слуга, остава такъв до края на живота си. До края на следващите си животи. И всеки път  ще се преражда в слуга. На слугите.

Предишна статияИзбори, интервю от 2014 г. за сайта Общество.нет
Следваща статияРумен Леонидов пред „Марица“: Трябва ни нов Пример, а не само нов премиер