Из книгата на Васил Пекунов „Роялът на ангела“

1999-2005:

Смъртта е началото на нов живот. Училището е тук. Някои души никога не се научават и отиват в „голямата дупка”.

Вашата майка Земята вече плаче от вас. Земята е жива. Тя е мислеща планета.

Другаде не съществуват чувства. Вие сте особени. Вие преживявате любовта. Земята е песента и поклонът на Господ – така наричат Земята.

Вие сте онези светли единици в тъмното, които ангелите наричат „дъгата на Земята”. Тоест вие сте светлината на пустошта, в която, ако ви нямаше вас, нямаше да има природа, красота, птичи песни, сълзи – нищо. Приемайте се като щастливи творения и част от името Господне. И нищо че адът е тук на Земята, и нищо че тук е чудото на живота, красотата да имаш красота и великото тайнство да разбереш топлината на хляба и свежестта на водата.

Нека животът ви бъде полет на птица с криле, а не мъчението да ви пораснат криле. И полагайки крилете си в земята, знайте, че това е възможност за новите криле, които идват с почит към заровените вече криле. С други думи – вече сте обновени! Прераждане има!

Изворът на живота има три нива: Бог – Отец и Син; наследството от сътворението на раждането ви, тоест програмата ви; любовта на създаването или силата на чудесата.

Днес сте тук: всички добри, свети, по-малко грешни и повече човечни, за да хванете ръцете си в енергийна верига, да се помолите за унищожаването на всяко зло, за спасяването на мало и голямо, за усмивката на всеки един от вас и да се помолите на този, който плака за вас! Гласът му остана глух, пророците бяха оплюти, посветените забравени. Още не е късно за вас, още има глътка надежда. Господ извръща лицето си от този род, но Земята ще бъде спасена за тези, които се молят и които ще се преборят с отрицателните въздействия върху своята душа.

2006:

Има обаче души, на които им са дадени безкрайно много шансове, но това е много рядко, и които Господ с огромната сила, която притежава, просто разрушава. Някога, когато е съществувал само Бог, когато той е започнал да създава Земята, когато е почнал да създава и другите планети, той е сътворил и недостойни души – между другото Бог също се учи чрез нас, – той е допуснал да не се унищожават души, които са били недостойни. Така се е появил сатаната.
Сатаната съществува. Сатаната не е мит, който вие определяте тук на Земята като някакъв изкусител.
Сатаната практически съществува. Той се изявява в различни форми и също има немалка сила.
Но разликата между Бог и сатаната – освен по отношението на любовта – е в това, че само Бог може да създава. Сатаната няма тази сила. А щом той не може да създава, значи, той не е по-силен от Бог.

2008:

Коя е най-голямата ябълка на раздора у човечеството? Човечеството престана да вярва на себе си, хората престанаха да вярват на околните. Човечеството, хората, застанаха един срещу друг. Ябълката се раздели на четири, а разделиш ли ябълката на четири, тя никога вече няма да е добър плод. Човечеството престана да вярва на себе си, а хората спряха да вярват помежду си.

Веруюто на Висшия Духовен Съвет се изразява в прости неща. Помни: солта, любовта, милостта и хляба. Всичко това е равностойно на усмихнати, боси и гладни, но вярващи.
Висшите духовни ценности запазваме и ние горе, защото това, което вие не можете да извършите долу, ние сме длъжни да го съхраним горе в банката на човечеството.
Защото човечеството ще умре, Василе, и ние сме длъжни да създадем нова раса и да се опитаме да направим от нея нещо по-добро и по-духовно.
Трябва да запазим горе в банката на ДНК на човечеството възможно най-доброто. Ние сме длъжни да запазваме горе онова, което долу не можете да опазвате.

На 6 ноември вечерта, четвъртък, отново сме с Ханс. На Вергиния ѝ предстоеше нова тежка операция, вече насрочена. По едно време Ханс заговори за човечеството, за България, за Земята. Само да припомня, че два дни по-рано, на 4 ноември, вторник, Барак Обама бе избран за президент на САЩ.

Сега, докато пиша тези редове, когато мандатът на Барак Обама приключва, просто настръхвам, като слушам записа как „горе” са били напълно наясно какво ни очаква.

Земята се готви за катаклизъм.
Обама ще направи още по-голяма грешка, отколкото сегашния президент.
Изтегляйки войниците от Ирак, ще създаде широк достъп на злото и ще почнат старите истории.
Ще се обърне към лошо светът.

* Колкото и невероятен, нежен, добронамерен и доброизлъчващ да ви се струва, той е една брънка от огромното тяло на сатаната.
Обама е син на сатаната. Сатаната ще роди много синове. И няма да е дълголетен този син.
За да роди други, по-страшни синове. Този човек, Обама, изпълнява програма да се даде път на злото –
под маската на миролюбиви практики.
По този начин бариерите пред злото ще почнат да се вдигат.
Злото ще разпростре пипалата си навсякъде. Навсякъде по света ще се усилят храненето с наркотици, тоест наркотрафикът, убийствата, най-различни други долнопробни практики. Оттам, от Обама, ще произлиза зло.
Това е изпит, който народът на САЩ не издържа.
Идването на Барак Обама бе подготвено преди години с големи митинги срещу расизма, а САЩ никога не са били свободни от расизма. И в тази расистка все още страна под егидата на свободомислещи личности сега ще го използват като маша този човек – той става маша на голямото тяло на сатаната.
Той има ангелско лице, видимо е избран от народа, но това е грешка: той ще пусне юздите на злото по целия свят, като изтегли войските от Ирак. Уж хуманитарни казуси, уж очевиден мир, а пътят на злото ще бъде отворен: наркотици, оръжие, изнасилвания, гаври, бедствия.”

Ще разбира ли той какво върши, питаме ние.

О, да, това е програма да победи черен президент в расистка страна.
Той е подставено лице и знае какво върши. Нарочно му е избрана физиономията. Нарочно е избран да бъде такъв. […] Биографията му не е истина. Осиновен е много малък. Негови родители са блудница и крадец. Ще се акцентира върху християнските ценности, семейството, Бог – това му е в програмата.”

Добре, след като ще провежда все пак добра социална политика, кое е сатанинското у него, пак питаме ние.

Това е началото на промиване на мозъци. Той спира войните и отваря вратите автоматично – те не се виждат тези врати! – на всички зли сили. Престава възпирането на злото. Юздите, които досега са държали част от света, вече няма да ги има. И се отварят уж в името на мира и доброто, на съхранението на хората, уж за да спре избиването на хора.
И започва избиването на други нива, масовото избиване. Не само с преки военни действия и с кървави събития, а чрез наркотици, шпионаж, оръжия, отвличания, експерименти, всичко се отваря. Няма забрани. Всичко в името на мира и благото на човека. Ето това е ужасът.

Хитлер. След него тръгва маса народ и го обожествяват до някаква степен. Той бе първият сигнал за човечеството, че се появява такъв тип зло. Затова се пише история, за да се види моделът, да се види до какво водят тези модели.
Но този нов модел на сатанински синове е много страшен. Нито Хитлер, нито Сталин, нито другите сатрапи – те са бледи, нищожни, дори милостиви подобия на това, което идва. Защото тези новите ще се опитат да променят мозъка на децата ви, внуците ви, правнуците ви. Този нов модел ще разпространи след себе си ученици, ще роди нови синове. И става страшно.
Просто сърцето на човечеството се променя. Учете децата си да не се възхищават на фалшива политика.

Човечеството има избор. Господ е като учен, който тръгва да създава нещо – човека, което да се развива и прогресира, но той е учен, той иска да види какво ще стане с това, което е сътворил. Този научен труд е успявал до известно време, сега се обръща срещу него – като Сатанаил, най-добрият му ученик и служител.

Вие не можете да видите нещата глобално. Земята вече не е земя. Водата вече не е вода. Слънцето дори вече няма да свети като онова слънце. Това, което наричате атмосфера, е ад в сфера.
Произвеждате вече самоунищожителни химически реакции. Земята няма да може след години да изпълнява функциите си. Никой не обръща внимание на майката Земя. Никой не я уважава, никой не я почита.
Тя стене. Всеки вади от нея, само суче от нея. Всеки я кара да ражда, а нищо не дава за нея. Майката Земя е отчаяна. Майката Земя е помолила Бог за помощ да си почине. И тъй като и той, и тя са глобални понятия, те ще се пречистват в глобален аспект. Тя е готова да умре, за да живее пак наново, отколкото да продължи да живее така. Тя е жива, организмът ѝ е жив, тя мисли, чувства, въздиша, боли я, но в глобален аспект. Земята е жива. Тя е съставена от самите вас, от вашия хумус. Белите дробове на Земята не са дърветата, а водата. Ръцете ѝ са върховете. Дърветата са порите на кожата ѝ, откъдето организмът ѝ се снабдява с кислород и с всички необходими вещества. Тя живее и моли за помощ. И само Бог я чува.

Под маската на добре прикрити мафиотски, при това силни браншови „защитници” на природата – не по сърце, а по бранш, тъмни хора променят законите, за да образуват „благородната” мафия и да се съобразявате с тях. Знаете ли кой обича природата? Само онзи, който върви и целува земята, който погалва всяко цвете и казва: „Благодаря ти, Господи!” Само онзи, който отпива водичката и благодари, че може да я отпива. Ето този човек обича Земята.

Малко са природозащитните организации, които не са ангажирани с мафиотски интереси. Малко са онези, които не изпълняват нечии поръчки. Страшно е това. Вие живеете в лъжа. Мамите самите себе си. Земята става арена на огромен театър, който театър е животът. Театър, подобен на онзи, в който на времето са умирали гладиаторите. Цирк за околните, смърт за играчите.

И молете, молете Земята да ви прости, за да ви пусне да си тръгнете, когато дойде времето – независимо в чия инкарнация ще е вашата душа. Молете Земята да ви прости, защото всеки един от вас по малко е грешал към нея. Защото тя трябва да ви пусне, а някои няма да ги пусне, просто ще ги унищожи по някакъв начин, така че да не могат да се заселят другаде. Няма такава земя във Вселената по красота като нашата Земя. Тя е уникална, създадена е наистина по волята на Вселенския Разум, който е вложил тук всичките си умения.

Земята започна да охка заради разкъсването на озона. Все едно да ти разкъсат кожата, как ще живее човек?
Колкото и да биеше аларма Земята, колкото и да викаха онези, които бяха определени да викат, нямаше кой да ги чуе. Гласът на Бога остава глух и неразбран. Човечеството се е самозабравило и дори обожествило.

Живейте сега и днес. В утрото винаги има надежда и път. Дори ако надеждата и пътят ще бъдат в натоварването на големия влак на светлината и политането ви в друга орбита. Значи има път напред. И голямата поука, която ще носят новите хора, е тази: „Не убивайте майка си!” Онази, която подложи себе си, за да ви роди и да ви обича. Всички души, които идват, ще носят програмата за любов. Те ще са онази светла раса, за която ви известяваме.

Подготвя се нова планета за тези души. Къде е Ноевият ковчег? Той изобщо не е тук, отдавна е заминал, за да подготвя това, което ще се случи. Да разнесе гените, за да дойдат готовите хора. Ноевият ковчег е вече там.

Тези нови души са земни души, преминали през кръговете, изчистени са, доказали са се във времето.

Кой ви е казал, че няма да има по-хубаво от Земята? Казах ви, че в момента тя е най-хубавата!

Когато пеят птиците там, те ще бъдат чути. Някой ще каже: „Колко хубаво пеят тези птици! Дайте да ги опазим, за да ни пеят!” Когато слънцето блесне там между дърветата и листенцата, затрептели като златни мъниста, ще кажете: „Дайте да опазим мънистата и да опазим слънцето, за да има какво да блести!” Когато потекат буйните реки и потопите босите си нозе, ще кажете: „Колко хубава вода – бяла, кристална и чиста! Нека да я запазим такава, защото ние носим спомена от болката за изгубеното.” Всички души дълбоко в съзнанието си ще носят чувството за съхранение. Те ще бъдат научени души. Но не си мислете, че и там няма да започне битката. Злото винаги пуща корени някъде. Плевелът винаги расте сред култивираната трева. Но няма да говоря за това.

Само да знаете – най-ценното е да не преставате да слушате песента на славеите и да искате да я чувате.

Това е пример за душите човешки – как се създават душите човешки и колко боклук събират след това.

Майката Земя е забила кръст в сърцето си и плаче. Тя ще бъде един пример на апокалипсис. Апокалипсисът първо почва тук – отвътре, в сърцето. Тя ще се самовзриви по този начин, ако не я опазите. Тя не може да приеме апокалипсиса и се самоунищожава, все едно се самоубива. Тя приема факта да се взриви отвътре, защото тя е Бог. Тя е жив Бог. Ако не я опазите, тя ще се самовзриви, тя не иска повече да съществува така мръсна, морално или душевно.

Ангелите хранители стоим на колене пред Висшия Енергиен Съвет. Но те не ни държат дълго, идват и ни вдигат с любов. Те са дванадесет. Същият модел като долу с апостолите. Това са великите души, чрез които Господ изпълнява определени програми. От тях зависи всичко. Господ е оставил почти всичко в техните ръце – да решават и да го изпълняват. Те имат правото да се намесват в дребен проблем на отделен човек, както и за глобалните проблеми.

Защо дребен проблем на отделен човек? Защото Господ е и в мравката, и в най-малкото. Щом той е там, значи и те са там. Те могат да слязат при ангелите, за да им умият краката. Онези ангели, които стоят на колене пред тях. Както Господ е направил с апостолите. И те правят това.

Чудесата се извършват другояче, чрез хора, чрез добри хора. Ангелите нямат право пряко да се намесват. Всяко семенце при добра почва расте добре. Не всеки може да извърши добро. Човек трябва да е много добър, много милостив, за да го направи.

Вие знаете, че няма смърт. Просто една гардеробна. Трудно е преобличането. Тегли ви огромен вакуум. Тук е адът, на Земята, някакъв вид ад. Тук може да бъде и рай също така. Адът е в изпитанията. Чрез изпитанията стигаш до рая.

Има и друг ад, там се помещават злите духове, те се в отделна йерархия. Когато за дадената душа няма никаква надежда, когато до такава степен е извратена тази душа, такива души се натикват в отделен свят. Но те могат да преминават и в другия, в ангелския свят. Имат тези способности. Защото в безумието си те притежават и безумна сила.

По някое време ние връщаме темата към нечестивия. И питаме: „Откъде да знае човечеството, че това е синът на сатаната, за да не му позволи да се роди?” Ханс отвръща със сурови думи:

Не, човечеството знае. На подсъзнателно ниво всички са подготвени за това. Фактът, че човек не се променя, макар и да гласува за благородни каузи, е заявление, че иска сина на сатаната. Вижте си вашата „промяна” в България – подкрепяте програми менте. Да подкрепиш кауза, която ти самият не изпълняваш, е най-голямата сила, която получава синът на сатаната.

Човечеството имаше шанс да спре раждането. Биеха камбани навсякъде по света, аларма биеше, по всички канали течеха предупреждения – никой нищо не чу. Човечеството нямаше желание да се бори със злото. Падналият ангел Сатанаил се оказа доста силен на Земята.

Знаете ли колко съм се учудвал на човечеството! Не мога да го разбера. Не мога да ви разбера. Често знаете, че ви се предлага правилният избор, но отивате и се удряте в камъка. Тя знае колко пъти съм я прегръщал и плакал. Дори съм прегръщал и плакал с нейни близки. Често пъти отивам при тях и шепна: „Братко, не бива така. Не може.” Понякога те ме чуват. В очите им се появяват сълзи. А после? После – нищо.

2009:

Сега на Земята текат последните изпитания преди най-големия изпит. Ще дойде време, ще тръгнат разрушителни енергии и ние всички, Духовните Водачи и Духовните Учители, трябва да бъдем подготвени и да знаем как трябва да се действа. Човечеството има право на решение. Всички тези изпитания са с цел да се види как ще реагира човечеството, какъв избор ще направи и съответно как ще действат Духовните Водачи и Духовните Учители.

Сега плаче, безутешен е като дете. Аз му шепна: „Братко, всичко свърши, филмът е прожектиран целият. Да видим сега какво можем да направим за твоето дете.” А той кърши ръце, бащинските ръце, с които толкова пъти те галеше, но нощем, за да не видят тия около него, че те гали. С душата си идваше, долиташе при теб да те гали, нощем. А аз сега му казвам: „За какво ти беше полетът, човече, когато не отиде да я погалиш в действителност?” Затова, когато останете само дух или само тяло, никога не сте същите. Земята ви е дала възможност да съчетаете двете неща, да се получи от вас човек. Баща ти се мъчеше, мъчеше се да извика на най-близките си: „Спрете делбите! Спрете с алчните уста! Спрете да гледате на хората в материален аспект! Спрете!” Те не го чуха. Да, прав е той. Парите са ви най-големите грехове! Парите водят до най-големите пречки! Парите водят до най-големите неуспехи на един човек! Парите могат да дадат най-голямата сила, да върнат нещо или да ви приспособят към нещо. Това е тяхното единствено предназначение. За всичко останало парите правят само неприятности. Имотите, жаждата за нови и нови имоти води до затлъстяване – не на тялото, на душата.

Отговори си на важен въпрос: спасявайки много хора и постигайки определена победа – измъкването на една душа от тъмното, на какъв кантар ще сложиш страховете, чувствата, дилемите ти, моралните ти норми и вижданията ти за света. Кантарът и от двете страни е еднакво тежък. Защото някои от тъмните души са избрали да бъдат такива. Те могат да бъдат застрашени и имат заради какво да бъдат застрашени; и от другата страна – твоите тежести, твоите виждания, твоето училище, всичко, на което сме те обучавали, смелостта ти. И винаги да знаеш, че няма случайности. Нищо в живота не се случва без определена закономерност: както е при смяната на сезоните, всичко в природата е закономерно. Същото е със случайностите – вие ги наричате така.

2010:

Радвайте се на живота, не бъдете унили. Светът не е тотално зло. Той е копие на рая, копие на паралелните светове. Има много неща, които не знаете и тепърва ще научите.

2011:

Това, което става с него, е урок. И докато неговите Духовни Учители не видят, че го е научил, урокът ще продължава. Всичко е за негово добро. Всичкото, което му се случва сега, един ден ще даде добър плод. Не му го казвайте – той е чист и заради чистотата си прави грешки. Той обаче трябва да се научи на най-великото Божие правило – търпението. Той няма търпение. Той трябва да се научи на търпение. Трябва да бъде приучен да се нагажда към света такъв, какъвто е. И че светът няма и не може да се съобразява с него и с неговите морални норми. А той трябва да приеме нещата, които се случват, и да се адаптира към тях, но не и да става като хората, които ги вършат. Това се прави с цел той след време да се издигне, да си стъпи на краката, да почне да се вписва в общата маса и да изпъква сред сивотата ѝ. Това, което се върши с него и покрай него долу в момента, е само с цел обучение. Той да е благодарен, че точно така се случва, че го учат сега, понеже иначе дълго време нямаше да може да се котира никъде и щеше да бъде изхвърлян, низвергнат, нещастен и унизен заради битката си за правотата. Това, което става с него сега, е единствено за да бъде научен да си употреби практически потенциала, а не само моралната част от себе си. Във време на неморалност трябва да се научите и да оцелявате.

2012

Друг път ще ви разкажа много неща за бъдещето на Земята, ако ми бъде позволено. Вие нищо не може да направите, разбира се. Хората обаче трябва да престанат да се страхуват от предсказанието на маите! Така и не можа да разбере този свят, че просто Земята и тя търпи някакви изменения като всичко останало, което се движи, върти и живее! Вие да не би да ставате по-млади? И Земята търпи някакви изменения – на три, пет, десет години. И това именно констатират маите. Земята вече ще бъде четириизмерно понятие. Тая голяма промяна е миг за нея, а за вас трае години. Наистина от декември 2012 Земята навлиза, тя е вече подготвена, в четириизмерно пространство. Ще почнат ураганни и приливни вълни, проблеми с електричество, с нагнетяване, със земетръси. Но това не са пагубни събития. Тези събития ще се случват на цикли, ще взимат жертви, но вие сами си ги давате много повече жертвите – с омразата, с болката, със самоубийственото си отношение помежду ви. Бедствията никога не са взимали повече жертви, отколкото вие самите си ги причинявате. Природните бедствия са нищо в сравнение с човешките ви дела, с човешките бедствия!

Затова го прибрахме, за да го спасим от Земята и да го съхраним за новия свят. За онази земя, където повечето хора ще питат какво е ял Бог и има ли за Бог; за онази земя, където няма да има подобни страдания и където ще има бонбони и хляб за всички, които пожелаят да имат. Свят и земя, където хората ще са доста по-добри от тези тук и материалните неща ще бъдат на линия само тогава, когато духовните са наред. Не вярвате в такъв свят ли? Има го, има го и той започва да се строи. И началото ще бъдат хей тези малки ангели, които ние се опитваме да събираме по Земята. За да не ги мъчи животът, да ги съхраним и да ги пратим като учители. Това дете ще се подготвя за бъдещ духовен водач. То ще бъде като патриарх, ще е с много висок сан.

Кога ще те науча да не бъдеш глобален? Кога ще те науча да станеш индивидуален – не егоистичен, а индивидуален? Кога ще те науча да спасяваш малкото и да не си хабиш енергията за многото, защото това не е твоя отговорност? Не! Твоята отговорност е да бъдеш добър и да произвеждаш добри човеци и добри приятели. Това е твоята отговорност! Но ти – сам, един човек – не можеш да повдигнеш лоста на Земята. Лошото е, че в момента се раздробявате на групи. Не можете да се съберете много групи и да повдигнете Земята. Всяка група става от малка по-малка, къса се на по-малки групички. Чувствате се самотни, изолирани. Затова оставете Бог да извърши големите промени чрез онези, които е избрал, а вие се борете за малките звезди. Защото и те ще спасят морето.

Защитният слой на Земята ще започне рязко да приключва. Раковите заболявания ще станат много, полудяването на хората, пръскането на мозъчните кори, раждането на изроди. Ще се появи жестока техническа „нация”, която няма да признава чувствата и мислите, породени от чувствата. Тя ще мисли прагматично и технично. И ще настъпи мор. Любовта няма да е вече любов. Дори шоколадчето „Линдор” няма да е вкусно. Много болка има да изтърпи този свят. Но аз имам и много надежда. Заради онези босоногите, дето сме ги прибрали и които мислят с какво ще се храни Бог. Битката ще водят те, висшите ангели, защото в това мръсно, болно, измъчено детенце седи висш духовник, висш ангел. На тях се надявам да поведат битката. Как ще завърши тя – никой не знае.

Едно трябва да ви е ясно: на много-много светлинни години оттук има точно такава земя като вашата. В момента тя се заселва. Бог ѝ „рисува” вода, слага ѝ листенеца, дървета, животинки ще ѝ сложи. И като гледаме какъв труд полага, предполагаме, че Земята ще загине, а онези, които останат, ще бъдат пренесени с новите машини на времето и на техниката в другия свят. Един по-добър свят, света на любовта, хармонията, където, надяваме се, ангелите, които са останали, да преведат достойните люде. Там, където ще им е спокойно, светло и тихо. А Земята? Земята пак ще се възстанови. Като всяка една майка тя трябва да умре, но децата ѝ ще останат. И тя е жив организъм, и тя ще претърпи своя катарзис.

Но никой нищо все още не може да каже със сигурност, защото ще започне битка. Тя вече се води на едно ниво, ще почне да се води на друго ниво. Това е. Не мислете за това сега.

Достатъчно е да слушате каквото ви казвам – и пак помагате на Земята. Не трябва да ѝ тежите. Тя е жива. Земята плаче. Можете ли да повярвате, че катаклизмите са се случвали, когато Земята плаче. Тогава тя се бунтува. Тя е ядосана, сълзлива, майчински настроена, любяща и наказваща. Просто майка. Тя е жива, разберете го! Тя е жив циркулиращ организъм като вашия. Вашата майка Земя с топлата пръст по нея, с меките есенни листа, с красивите цветя, с пролетта. Тя всяка сутрин целува слънцето. Аз също искам да правя това… И неслучайно любящите хора се наричат един друг „слънце”, ако е казано от сърце и не е писано във фейсовете ви.

Майката затова ви е дала есенните листа, за да запази хубаво семенцата за пролетта, да са добре завити, а и за да може босите ви крачета да стъпят на топло и сигурно. Меките листа в гората – колко хубаво, като майчин скут, като уют, като тиха почивка!… Хайде кажете, че вашата майка Земята не е жива! Жива е и я боли. И тя може би ще си отиде по старост – с болка и с разочарование от своите деца. В повечето случаи майките така си отиват. Онези добрите хора, които ще останат, силните, здравите гени, ще бъдат пренесени със специални нови машини, които човечеството вече ще е разработило, и малко по малко всички ще се оттеглят в една „чужбина”. Но не на този свят, а в нови измерения, в които за техниката няма да бъде проблем да пренесе хората там. Дано не пренесат някой вирус.

Посмяхме се за вирусите, макар и чудесно да разбирахме, че Ханс бе сериозен.

Още много неща ни откри той – „технически”, да ги нарека, детайли около встъпването на Земята в „друго измерително поле”; за бавното „изместване на календари, часове, годишните времена”, защото иначе нямало да издържим; за децата с техните „нови дискове за бъдещата земя”…

Нямаше как да не засегнем болезнената тема за онзи черния отсреща, за злата сила, която руши тук създаденото и създаваното от Светлината. Попитахме дали на бъдещите люде там на другата земя няма да им е спестеното „височайшето присъствие”. И възможно ли е това. Ето какво отвърна Ханс:

Не. И слава Богу! Иначе как новите ще се научат да различават доброто от злото? Той е тук, той ще е и там. В рамките на космичния закон той трябва да е там – като коректив. Колкото и грозно да ви звучи, той е зло, родено от доброто. Разликата обаче занапред между доброто и злото ще бъде такава, че аз се надявам новите хора, новите души да идват там съвсем различни духовно. Защото в момента повечето хора сте паплач, както самите вие се изразявате за себе си. Искам да кажа, че мисленето и духовното развитие на повечето хора е като на типичната паплач, а там ще идат души отбрани, пречистени, обогатени. И аз се надявам на новата земя това необходимо зло да не обеме толкова бързо душите на хората. В началото там ще е повече векът на любовта, на единението, братската помощ, на общностите, които ще имат свои водачи.

Но и на нас не ни казват много за бъдещето. И за нас ангелите ще има преходи. Все още много неща се подготвят, експериментират се, така че и аз не мога да ви споделя подробности. Но ви казвам: не се притеснявайте!

2013:

Децата, които се родиха и ще се раждат на Земята от януари 2013 нататък, ще са деца със специални програми. Те също ще раждат деца с програми. Не забравяйте, че оттук нататък трябва да се раждат уникални личности, които с всяко едно поколение ще бъдат подготвени за новата земя, за новото време, за новите хора. Това е важното.

И заговори той за Земята, за човечеството, за „водачите” му – все извънредно тежки слова. Бог да съди „водачите”, а ние нека се включим при един ценен за нас реторичен въпрос:

Какво остава за вас ли? Духовният ми Учител казва: „Ами да се обичате!” И където сте си останали, и които сте си останали, обгръщайте се, съзиждайте се, пазете се един друг, обичайте се, дръжте се, състрадавайте, помагайте си! И не позволявайте да ви окалят, да ви очернят и да погубят и приятелствата ви, и връзките ви, и храната ви, и живота ви, и любовта ви. Просто се съзиждайте, направете кръг, защитавайте се, не позволявайте, вярвайте – това можете да направите сега. Ние сме тук, за да ви подкрепим в тази ви дейност, но нищо не можем да сторим, без вие да искате това. Свободната воля! Бог не прощава нарушаването на свободната воля.

Тъй. Тъй. Тъй.

Имаше още обаче за свободната воля.

– Защо Бог допуска това? – попита го Вергиния. – Защо се случва всичко това на Земята?

Ханс отвърна:

Ами заради свободната воля. Бог е велик. Той смята, че никой не трябва да прави нищо силом. Той дава това, което трябва да даде, човек приема това, което душата му пожелае. Защото той е частица от самия Него. А Бог е свободен дух.”

Тъй. Тъй. Тъй.

– А има ли добри извънземни? – попита на свой ред Радиана във връзка с някои неща, които бяхме чули преди малко.

Отговорът гласеше:

О, много! […] Слава Богу, че Бог на базата на свободната воля ни е дал куп такива същества, но и те действат на принципа на Бога: съобразяват се със свободната воля на човека и не я нарушават. И защитават онези хора, които не искат мрака, не искат злото. Така тези същества удържат фронта и помагат на майката Земя. Искам само да ви кажа, че с едно мръдване само – ей така! – всичките небесни войнства ще се справят бързо с всичко. Но ще нарушим основния принцип – на свободния избор, а тогава ще се наруши голямото равновесие в природата – и природа няма да има! Ето това е. Бог така е създал генната структура от мравката до огромното – на принципа на свободната воля, на разума, душата и синхрона между двете, между разума и душата.

Развитието на хората ще спре, ако те приемат всичко такова, каквото им е дадено. От раждането до смъртта си човек е с нагласа да бъде постоянно нетърпелив. Само че зависи за какво си нетърпелив. Човек ще спре развитието си като личност, ако бъде търпелив и чака. Не се чака! Човекът трябва да се развива. Не говоря обаче за дребните неща, където нетърпението убива: че трябва да чакаш автобуса – ами ще чакаш; че ти се ще да боядисаш кухнята, с което ще създадеш куп проблеми на много хора – ами няма да я боядисваш сега тая кухня; че трябвало това или онова да се направи – ами няма да го правиш! Има случаи, обстоятелства, когато нещата не зависят от нас – тогава трябва да се примирим и да продължим. Говоря за друго. Говоря за нетърпението като един от признаците, че човек не желае нещо, че не иска повече да го търпи. Едно от най-позитивните качества на човечеството е нетърпението. Нетърпението на човечеството да открие, да сътвори нови неща – то създаде например децата индиго, новите гении. Злободневното, битовото нетърпение – то вече е лошо. Да си нетърпелив, вместо да приемеш нещата спокойно, дори с благодарност. Лошо е да не изчакаш в някои ситуации, да не се огледаш, да не размислиш. А също така да се покажеш, да се демонстрираш излишно, да реагираш не където трябва. Смятам, че трябва да се разграничава едното и другото нетърпение.

Понякога обаче дори непозитивното нетърпение играе положителна роля – защото кара някого да се замисли за нещо друго. И никой от вас никога не знае защо в определен момент нетърпението се изразява срещу даден човек. Може би за да го предизвика? Може би за да го накара да се замисли?

2014:

И последваха няколко думи какво става по света и какво правят ангелите тук или там по света. Господ е милостив, че нямаме сетива и разум, за да видим и усетим онова, което преживяват небесните ни хранители.

Вие не знаете писъка на душите, които умират. В момента си отиват доста хора, но сега няма масово измиране; скоро пак ще почне. Ние ангелите трудно се оправяме с мъката и болката на човеците, които идват при нас. Повярвайте, много ни е трудно. Но ние сме поели такава мисия, не се оплакваме и благодарим на Бога, че имаме шанса да чистим своите кармични задължения по този начин – обичайки хората и състрадавайки им.

Всичко, което се случва на Земята, става и горе на Небето. Всички дългове трябва да бъдат платени. Когато сте били в беда, ние сме ви вадили. Когато сте оставали без работа, ние сме ви възстановявали. Когато някой от близките ви е трябвало да бъде в риск, ние сме го спасявали в съзвучие с кармичните му задължения. Защото има карми, при които, когато се намесим, те не се смятат като платени дългове, а като допълнителни дългове за човешкото същество. А има дългове, където ние имаме избор и можем да помогнем, да спасим в определени моменти човеците, когато се налага. Това е духовната част.

Материалната част също се връща. Дали няма да усетите как сте изплатили дълговете си, дали ще вземете нещо, неусетено от вас като тежест – ние връщаме всички материални и духовни дългове. И не защото вие сте пожелали връщането – ако бяхте го пожелали, нямаше да дадете помощта си, а защото ние така искаме. Приемете това като закон: както трябва да се връщат дълговете долу, така и горе ние си плащаме всички дългове. Искам да осъзнаете, че докато сте на Земята в момента и ако не се промените в сравнение с това, което сте в момента, ние ще продължим да изпълняваме обещанията си към вас. Нито един няма да остане в трайна беда, в трайно безпаричие, освен ако няма тежки кармични задължения, които няма да искаме да ги увеличим. Не се чудете: понякога ние не ви предупреждаваме, а просто си вършим работата. Вие се събуждате и си казвате: „О, Боже, вчера бе толкова страшно, а днес не е толкова!” Защо не е толкова? Защото Духовният Съвет плаща дълговете си.

Не очаквай светът да стане по-добър, очаквай да срещнеш добрите хора. Светът е училище, при това той е строго училище. Светът не е демонична система, а система за разплащане на карма и за изпълняване на мисии, а ти си с мисия. Рано ти е да разбереш каква е, рано – защото не си узрял, както виждаме. Оттук нататък започва целият ти живот.

Защото дори и доброволецът, поел доброволно мисията си на Земята, има правото да му се подаде и щастие, защото иначе той следващия път няма да иска да се върне, няма да има за какво да се върне на Земята. Той ще бъде тотално съсипан и Земята за него ще бъде символ на ужас. Той не би си го причинил: по-скоро би се пръснал, сиреч би пръснал енергията си, отколкото да се върне тук и да преживее отново каквото е преживял. А когато тя се качи горе, аз ще трябва да я възстановявам. Вместо да я обичам и тя да живее в дворец на мечти, на любов и състрадание, да изживее най-голямата любов в живота си, аз ще трябва да изграждам наново сърцето ѝ и да връщам живота там. А аз самият нямам вече душа за това, твърде дълго боледувах с нея. За всяка една нейна болка аз се измъчвам двойно повече, сякаш жигосват сърцето ми всеки път. Ние имаме сърца, вие не знаете ли, ние имаме енергийни сърца. Те болят много повече от човешките, защото плътта, тъканта разпределя част от човешката енергия, а нас ни бият право в сърцето, тоест право в енергията.

Всичко се подрежда обаче. Хора, чака ви нова земя, нов живот, сменени програми. Ще вдигнем онези, които си заслужават, а другите ще отидат другаде за нови изпитания. Земята е временен космически кораб, пригоден да бъде ваша майка, сурогатна майка, която просто да ви отгледа с любов, защото вашата Земя е част от плътта на Бога. Тя е жива майка, приела много деца да отгледа. Както вашите детски селища, но с любов. Тя се самовъзстановява и прави всичко възможно да се подчинява на Бога, за да ви отгледа. Ние сме ѝ благодарни, че тя прие тази мисия и стана къща за вашите души и тела. Но идва ново време. Подготвя се нова планета. […] Там ще бъдат преструктурирани душите ви и там ще заживеете по нов начин, приели светото кръщение по нов начин. Трябва майката Земя да си почине. Сетне Земята ще се самовзриви и ще настъпи покой. Не се притеснявайте за душата на вашата майка Земя. Тя е глобална душа. Тя просто изпълнява мисия. Тя знае, че един ден ще се самовзриви – такава ѝ е командата. Рано е още – вие няма да присъствате, нито вашето поколение, нито поколението на вашите внуци. Но след това, след това…

Аз ги призовах, за да изчистят кармичните си дългове, които са доста тежки и големи – лъжи, коварство, подлост и ненавист. Но тъй като имат много добри корени и милостиви сърца, говорих с душите им и призовах тези хора да изчистят част от кармичните си дългове, помагайки на доброволците, слезли на Земята да вършат добро. Призовах ги да улеснят земния път на доброволците, понеже при тях е много тежко. Срещу един доброволец се опълчва цяла армия демони. И доброволците устояват.

Мили мои братя и сестри, браво на всички онези, които се трудят в името Господне! Амин! Всичко е записано в книгата на живота! Аз мога само да кажа и да покажа безкрайната ни любов и благодарност, че все още на тази земя крачат хора с чисти сърца, чисти нозе и чисти погледи. Колко малко – като бисери по росна трева. Благодаря, добри хора, че ви има – някъде там в глухотата на тази земя, сред глухотата на хората. Вашите гласове са винаги чути. Амин!

2015:

Философията е трудна за възприемане. Ако човек няма достатъчно интелект и светъл мироглед, трудно ще различи житото от плявата. Но религията трябва да бъде точно такава, каквато е. Не говоря за извращенията, за фалшивите учения. Религиите трябва да бъдат приказни. Отваряш книгата на Шехерезада и почваш да четеш. Защото трябва да има нещо, което да държи човечеството в определени гнезда, в лоно. Защото заради бездуховността и ако нямаш вяра в нищо, ще има страшно много самоубийства, ще има войни, ще има безнравственост, човеците много лесно ще минават от другата, тъмната страна. Трябва да ги има религиите. Няма как. Тъй като не всички са на високо духовно ниво, за жалост само шепа хора са на високо духовно ниво, останалите трябваше да бъдат обединени като в една детска градина и да им се обясняват нещата с картинки и приказки. Няма как по друг начин. Страхопочитанието към определен Бог. Страхопочитанието към определени действия. Това е цяла история, огромна наука, аз мога да ви чета дълги лекции, ако ми разрешат. […] Но пък засега човечеството няма смисъл да стига до такова голямо просветление. То нито ще го разбере, нито ще го осъзнае. Просто нещо трябва да го има, за да държи в юзди хората, които не са на нивото, на което би трябвало да се очаква. И само просветлените – знаете, само определени хора, – само те знаят истината за нещата. И те винаги мислят и действат глобално. Няма Духовен Учител, помнете, който да не е бил с глобално мислене. Той е уважавал всички религии, обичал е всички хора, той е бил представител на едно или друго течение, но е обичал всички. Вижте историята на Духовните Учители – всички те са говорели едно и също.

За света:

Битката, която води архангел Михаил, е в името на новото време. Той се бори да се спаси новото поколение, новите деца, които да израстат и да положат новото начало на нов свят, на един по-добър свят, новото начало на века на любовта, на века на братството. Да, винаги ще има гладни, винаги ще има нещастия, винаги ще има проблеми, винаги ще има удари, винаги злото ще се прокрадва – не може без него, така е устроен светът. Но векът на любовта тъй или иначе чака на прага и Господ ще направи така, че този път на сатаната няма да му се размине заради това, което върши. Понякога злото е необходимо, знаете. Необходимо е, за да се съревноваваш, да можеш да различиш житото от плявата, за да можеш да се възпитаваш и да знаеш кое е правилно и кое не е. Лошото обаче е, че злото често взима връх. Лошото е, че у голяма част от хората се получават трайни жестоки изкривявания, които се предават на поколенията. Дори генни изкривявания се случват и те вървят по поколенията. Човечеството просто тръгва да се изкривява, от една страна; от друга страна, започват да растат духовните братства, духовните хора. Накратко, в момента тече изключително размирен период. Пак повтарям: не се плашете! Защото няма по-голяма сила от Бог и Бог знае, че той сам е създал сатаната и той най-добре знае как да го унищожи. Но трябва битка, жестока битка.

За човешките обещания:

Виждам как се дават безотговорни обещания, които не се изпълняват. И много ме е страх за кармата на тези хора, защото те дори не предполагат какво всъщност вършат – въпреки моята настойчивост и обяснения. Те разбират ли, че сключват договор с Небесата? Не с мен, а с тях, с Небесата! А който сключи договор с Учителите, за него няма извинения! Защото на всички е обяснено какъв е и плюсът, и минусът. А минусът е в това да не изпълниш обещанията си. Тогава ти се струпват всички опростени до момента кармични дългове, тъй като съществуват и опростени кармични дългове. И много от тях се струпват наведнъж. Да, точно като присъдите, които се натрупват върху предишни престъпления, за които си осъден условно или си под гаранция. Затова аз много се плаша за онези, които поемат обещанията си, и предварително дълго време им обяснявам какви са минусите на това да обещаеш и не изпълниш.
Не обещавайте, ако се съмнявате, че ще изпълните обещаното! Изключително отговорно е, когато сключиш договор с Небето и кажеш: „Аз на Небето обещавам.” Много са тежки наказанията. И милост няма. Там няма да те попитат чий брат си и чия дъщеря си. И да минеш по втория начин. Нямаш такава възможност: братята горе не разграничават кой кой е и кои са неговите братя.

Предишна статияМагдалена Абаджиева: „Някой чертае с тебешир по реката“
Следваща статияПосегна ли Хайтов на „Забравените от небето“? Тодор Живков замаза скандала с класически маньовър