Поднесе ни се – веднага след изборите от 9ти юни 2024 година – натрапеното повторение на отколешната басня (мит!) за липсата на интерес на българските гласоподаватели и нежеланието им да участват в българския политически живот. Като доказателство беше изтъкнато с фанфари иначе очудващото съвпадение на мненията на ВСИЧКИ платени, купени, корумпирани, или, може би наивни, глуповати и неграмотни родни политолози, социолози, офрамотолози, урофози и всякакви други шарлатански видове бивши комсомолци.

Консенсусът – поднесен кога изящно, кога грубовато, но нахален и преобладаващ – беше ругатня за отношението на българите, които по някакви мъчно обясними, но иначе срамотни причини отказвали да се съобразят с условията на новопоникналата демокрация в България и отказвайки – масово – да участват в манипулациите на управляващи и опозиция – изразяват чрез повече от скромното си участие в шестите поредни избори за последните три години опозиционното си отношение относно всичко. Триумфират хибридните постановки за българското славянство, православие, любов и привързаност към Дядо Иван и Русия и съответна омраза към капитализма, нео-либерализмът (що е то?), глобализацията и евроатлантизмът (НАТО?) и Европейският Съюз, Долу Украина, Горе – Русия!

Последните избори (помни девети юни, пази 9 ноември!) биха рекорда по корумпираност, безредие, купен  и корпоративен вот, фалшификации и мистификации, както и официално обявен най-нисък процент на участие в изборите.

Уикипедия го съобщава като 32.5%, а явно компетентната или по-скоро натъкмила резултатите ЦИК съобщава 34.41%. Целта е постигната – неверие, разочарование, униние, песимизъм, горчивина… Но това не е верно, даже според официалните данни, стига човек да завърти няколко числа на джобната си Елка.

Аз го сторих без да претендирам, че съм професор по математика и/или директор на „Информационно обслужване“. Ето какви са ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ  (по официално изнесени числа и данни):

Участието на българските гласоподаватели в миналите избори от 9 юни тази година не е 32.5%, не е и лъжата на ЦИК – 34.41%! Моите числа са също две – първото е 42.63% участие в изборите за български парламент, а ако се прибавят и гласувалите в чужбина процентът на участие се вдига на 45.32%. Това може да не е много, но е с почти 11 процента повече от това на ЦИК. Моето е 45.32%, а Циковото – 34.41%

 Как съм го изчислил ли? С Елката за 10 минути! И вие може да го направите и да сверите двете числа. Не подценявам вашите възможности нито способности. Ако ви мързи помолете детето ви да го направи.

Намерете колко са българите в България – те са 6 445 481 (всичко, общо, жени, мъже и деца, толкова са към 31 декември миналата година според Националния Статистически институт (НСИ). Извадете от тях лицата от 0 до 17 годишна възраст включително (нямат право да гласуват). Извадете и 24 047 години осъдени без граждански права, ще получите 5 322 468 гласоподаватели. От тях гласувалите са 2 412 108 (включени са 143 259 гласували в чужбина).

ПРОЦЕНТЪТ НА ГЛАСУВАЛИТЕ Е ТОЧНО 45.32%!

Тук историята привършва и ми се иска да ви кажа „Довиждане“! Но не може без две пояснения:

Големият шмекер „Информационно обслужване“ дава на ЦИК списък с всички българи, които води по ЕГНета и имат право да гласуват (над 18 годишна възраст) – в България или извън нея. Те са 6 594 076. А другият шмекер – ЦИК се грижи да лиши българите в чужбина от глас. Колкото им стигат силичките, не могат да лишат например българските турци в Турция, нали ще ни изключат от Европейския съюз! Но правят възможното: не дават на сънародниците ни в чужбина да гласуват електронно, по Интернет или поне по пощата. И защо го правят, моля?

Повеже българите в чужбина ни се карат, ни се водят, чисто и просто гласуват грешно. Например на миналите избори от 9 юни 2024 година най-много гласуваха за ДПС, после за ПП-ДБ, после за Възраждане, после за Величие,чак  след тях за Герб, ИТН, МЕЧ и накрая (осмо място) за БСП. Затова, щото гласуват погрешно, та по-добре въобще да ги няма!

Как да се пооправят работите ли? Ето как:

  1. Разтуряне на ЦИК, РИК и СИК; образуване на секции по общини и населени места и броене на место.

  2. „Информационно обслужване“ вън от броенето на гласовете (те броят още от 1990 г. и винаги както трябва);

  3. Предварителна регистрация на желаещите да гласуват до 15 дни преди изборите и гласуване само с вече издадена избирателна карта. Картата важи за два избора, пропусналите ги трябва да се регистрират наново. Никакви вписвания в изборния ден – сега имаше така „хвърлени“ 203 662 „новодошли“;

  4. Гласуване по пощата и/или електронно;

  5. Машинно или с хартия е без значение. Но обезателно СИЕЛА-НОРМА вън от изборите.

        Няма да е лошо и Народното събрание да отмени двата глупави, смешни и срамни закони: за задължителното гласуване и за купуване и продаване на гласове. Нито се спазват, нито наказват нарушителите.

Никола Алтънков

28 юни 2024

Предишна статияСТИХОВЕ ОТ „СМИРЕНО“ НА ПЕТЪР КРАЕВСКИ
Следваща статияЩетите, които „Продължаваме промяната – Демократична България“ си нанесе сама