Община Берковица обявява първо издание на Национална литературна награда за сборник разкази „Йордан Радичков”

С решение на Общински съвет – Берковица от 20 декември 2019 г. е учредеа Национална литературна награда „Йордан Радичков“ в гр. Берковица. Конкурсът се организира от Община Берковица с представител от  Министерството на културата. Носителят на наградата „Йордан Радичков” се излъчва от петчленно жури. Община Берковица, в качеството си на домакин, кани за жури в конкурса литературоведи, литературни критици, писатели и интелектуалци, които познават творчеството на Йордан Радичков или са работили с него. В журито участва представител на Община Берковица и на Министерството на културата.

По статут конкурсът е национален и ежегоден. Наградите се връчват в  гр. Берковица на рождения ден на писателя  – 24 октомври.

Лауреатът получава парична премия в размер на 2000 лева, грамота от Община Берковица и статуетка по мотиви от произведения на Йордан Радичков.

Втора награда – 1000 лв. и грамота.

Трета награда – 500 лв. и грамота.

Условия за участие: В дебютното издание на конкурса могат да участват всички български автори, издали сборник с разкази през последните 2 години.

Желаещите да се включат в конкурса изпращат 5 бр. книги (сборник с разкази), кратка творческа биография, адрес, телефон и имейл за контакт на адрес: гр. Берковица, площад „Йордан Радичков“ 4, Общинска администрация, „За Национална литературна награда „Йордан Радичков” до 17:00 ч. на 31.07.2020 г.

Журито тази година е в състав: Георги Господинов, проф. Инна Пелева, Горан Атанасов, (Община Берковица). Силва Хачерян, (Министерство на културата).

За допълнителна информация: e-mail: ob@berkovitsa.com, тел. 0953 89 125

Предишна статияСъдбата на българските Праведници на света
Следваща статияИз „Ням“, пет стихотворения от Васил Славов