Lubo Kanov

Добре, да кажем, че не е Сорос, който инвестира милиарди в идеологическа битка с десните идеи и същевременно подпомага всичко онова, което е против традиционната, християнската и консервативна европейска традиция.

Някой друг е.

Нека това да са и много други хора или даже да бъде едно, така да се каже, вътрешно, спонтанно, многобройно духовно стремление към трансексуализъм, антикапитализъм, неомарксизъм, хлорофилизъм, глобализъм, антинационализъм (щото нали германците бяха “наци” по едно време, а сега са обратното), абортофилия, демократичен (вместо антидемократичен) социализъм, пигментолюбие (в смисъл на презрение към индивиди с недостатъчен меланин в кожата, наричани “бели”), полигамични и генитално мутилационни традиционалисти, нека всички тези идеи да бъдат не само на отделни много богати инернационалисти, а да се изповядват от милиони жадуващи за правда хора от народа с пламтящи от вдъхновение за светлото бъдеще ноздри.

Но все пак, все пак!

Не е ли сигурно, че
точно гореизброените индивиди, групи, милионни леви маси, отделни милиардери или каквото и да са те, с абсолютна сигурност обричат идеята за ЕС на неизбежен провал?
Тоест, ако всичките тези, по-горе изброени, са успешни в реалността точно толкова, колкото са успешни в пропагандата, тогава всички можем ли колективно да забравим за европейско единство, за цивилизационният си избор и за Одата на Радостта?
Кой тогава истински руши Европа? Десните, които се възпротивяват и държат на традициите, на нормалността и на истинската европейска култура, на семейството и възпитанието, предаден от завещаният през вековете морален закон, на любовта към отечеството и природата по начин свързан с цветята и живота, а не с карбоновият им отпечатък?
Всъщност, точно те са същността на Европа, пък и на цивилизацията изобщо. И точно те я съдържат в себе си и се опитват да я защитят срещу идеолози-узурпатори. Онези леви узурпатори, държа да подчертая, маскирани като “прогресисти”.

Така в днешни дни в Европа ни се представя в цялата си дегизировка Новият Тотал, претендиращ да е противник на тоталитаризма. Всъщност, точно той в момента подмолно руши великата идея за Обединена Европа.

А Путин, свел скромно главица отстрани, се кръсти и се представя за защитник на християнските ценности срещу развратеният Запад. Той е негласният съюзник на тези същите “прогресисти”, чиято цел е да победят “буржуазията”.
От Маркс до днес.

Предишна статияХанс за ангелите хранители и ангелското братство
Следваща статияСам в Света и Сам пред Бога, за последните мигове от живота на Левски