Simona Bogdanova
Momchil Petrov
1 ден ·
Алексей Навални бере душа отровен .
Същият Навални, който докато събираше и представяше убедително незаобиколими доказателства за корупция в Кремъл, в прокуратурата и в други властови структури, мнозина влизаха в ролята на разобличители на световната конспирация, обясняваха, че е „човек на Сорос“, „чуждестранен агент“ и прочие. Когато го арестуваха и задържаха за по 30 дни периодично, мнозина обясняваха, че това е някаква конспирация и е сценка. Когато властта всеки път извърташе законите така, че Навални да не може да се яви на избори, мнозина се радваха,защото ето – властта е стабилна,здраво пипа. Когато беше осъден по измислени обвинения за присвояване на някаква дървесина, мнозина се зарадваха, че ето, няма нужда да се тревожат от думите на Навални, всички са маскари.
Сега Навални умира. Ако оцелее, мнозина ще кажат, че това е било инсценирано отравяне. Ако почине, мнозина ще кажат, че това е убийство на западни служби, както казаха за убийството на Немцов. Защо му е на Путин да убива Навални, Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Магнитски, Политковская? Всичко това е, за да набедят Путин.
Мнозина ще кажат, мнозина разбират, мнозина знаят световната конспирация и успокояват душите си, за да живуркат в корумпирано, насилническо общество, контролирано от демоничните служби за сигурност на тоталитарния комунизъм, който вярно го няма вече, но задушаващата мръсотия и беззаконие остана.
А Навални агонизира. Прекрасен млад мъж, на 44 години, от тези, които са родени лидери. С прекрасна съпруга, с прекрасни син и дъщеря. Можеше да си гледа живота, можеше да отиде на запад или просто да се продаде за някое хубаво бяло парче хляб.
Но той избра своя път и сега е в кома.
А тези, които разобличават, разбират, обясняват нека бъдем честни – даже се радват.
Ето това е мракът.
Не онзи мрак, срещу който Навални се опълчи, а мракът, заради който убиващият мрак е възможен.
Даниела Горчева
Вчера в 14:44 ч.  · 
Прес-секретарят на Алексей Навални Кира Ярмиш написа в туитър:
„Самолетът с Алексей излетя за Берлин.
Огромни благодарности на всички за подкрепата. Борбата за живота и здравето на Алексей сега започва и предстои още много, но сега е направена първата крачка.“
На снимките: част от жертвите на Путин
И няколко текста, копирани от Simona Bogdanova
:
„Самолетът чака в Омск на 15 мин. път от болницата. Той е оборудван по-добре от нея и в него има специалисти, каквито тя няма. Единствените причини да не позволяват транспортирането на Навални е изчакването да се загубят следите на отровата и той да не може да получи лечение, което би го спасило.“
Кира Ярмиш
„Да те убият във входа, да те застрелят на моста, да те отровят в самолета, да те смачкат в килията – всичко това на Путин му се получава професионално. Да направи страната си пригодна за живот – това не. „
Наша Канада
„Колко дълго още тази чекистка твар ще убива?“
„Още ли не са открили украинската следа на извършителя?“
„Сложили са му от новата ваксина, за която кремълското джудже разправяше.“
коментари в мрежата
И от  
Mariana Tsoneva
:
Дни наред в различни градове на Русия имаше акции в подкрепа на Навални. Бяха издигнати плакати: «Моята Русия е отровена», «Ние знаем поръчителя», «Русия, защити се! Излез и спаси Навални».
По данни на «ОВД-Инфо» задържаните до 20 август са девет.
Simona Bogdanova
Четейки информацията, до която се добирам…
И ЗАЩО ВСЪЩНОСТ НАВАЛНИ ЛЕТЯ В „ЕТОТ САМИЙ ТОМСК”?
На 14 август Навални каца с екипа си в Новосибирск. Среща се с местните структури, вечерят в Радисън. На другата вечер – в Хилт ън. И изведнъж се отправят в Томск. Даже и не точно в Томск, а в деревнята Кафтанчиково. Защо, какво има в Томск, освен интересна дървена архитектура? Захвърлен в краищата на царството някога може и да е бил щит и крепост на татарската Орда срещу набезите на по-дивите от нея племена на калмиките и енисейските киргизи, но после дори транссибирската железница отказва да мине през него , а далече на юг и пресича Об в нищото, където се създава ново селище, което впоследствие става третият по големина град на руската федерация – Новосибирск.
А виж Новосибирск е интересен. Много.
В него се намира Вектор, най-крупния център на Русия по вирусология и биотехнологии, в който се провеждат фундаментални изследвания по молекулярна биология, вирусология, бактериология, генно инженерство. Вектор разполага с една от най-пълните колекции в света от вируси, сред които Ебола, Марбург и коронавирусът на острия респираторен синдром SARS. През януари 2020 година научният център Вектор разработи тест системата за установяване на Ковид 19, по която сега се правят ПСР тестовете , а през февруари регистрира лиценза ѝ. Негово дело е и сегашната руска ваксина.
На 16 септември 2019 година взрив разруши корпуса на лабораторията по вирусология, последван от пожар. Помните ли тази катастрофа? Тогава правителството на Русия увери света, че угроза от биологическо заразяване не е възниквала. Но… Специалистите от лабораторията са спешно командировани за съдействие в Ухан , като най-близкото място с аналогична лаборатория. По това време всъщност и започва епидемията В Ухан.
Навални е провеждал разследване още от времето на взрива. По следите на какво е бил сега? Има мнения, че копаейки по темата е станал неприятно опасен за системата.
Либералната руска общественост залива с мръсотия всеки, който надига глас в защита на Навални. Бабченко, Сотник, Новожилова са разпънати на кръст. Обилно ни обясняват за наркотици в изследванията на кръвта. Знаят с какво са тровили…А всъщност следите от въвеждането на препарати със специални безиглови инжектори напълно и безследно изчезват за две денонощия. Особено ако тези две денощия обектът прекара в ръцете на правилните специалисти.
Най- страшните неща, които прочетох: Путин никога нямаше да пусне Навални за лечение в цивилизования свят, ако нямаше увереността, че пораженията са необратими или че той няма да излезе от комата.
Гледахте ли видето от телефоните на пътниците в самолета.? Чухте ли нечовешките викове на Навални? От болка? Специалистите казват по-скоро от ужас, който психотропните отрови предизвикват при измененията в приемането на реалността.
Ivan Miloshev
още от самото начало предположих и писах тук, че вирусът е руски, дизайнерски, и го свързах с взрива в кольцово. прогнозирах, че рашките първи ще изкарат ваксина, което ще е доказателство за правотата ми.
повечето не обърнаха внимание, а от тези, които обърнаха, повечето го обявиха за конспиративна теория.
възпитанието в непогрешимостта на „батюшка иван“ е създало поне три поколения „батюшкинци“.
и повечето вече не са в приятелската ми листа.
Simona Bogdanova
Само да поясня за публиката, че Кольцово е „наукгород“, секретна затворена територия на няколко километра от Новосибирск,, в който се намира „Вектор“ и неговата фамозна лаборатория. Там и преди са ставали „утечки“ . През 1988 -ма шефът на лабораторита Устинов се заразява с вируса Марбург и умира. През 2004-та лаборанткката Преснякова при „нещастен случай“ се заразява с Ебола и умира.
Simona Bogdanova
Джоне, то и сега е „конспиративна теория“ и такава ще остане, защото тези неща са недоказуеми и следите им се замитат подобаващо и профсионалн
Предишна статияКрасивото живее гордо и самотно
Следваща статия„Боян Мага – синът на Симеон