Само преди 10 г. един исполин на духа напусна този свят. Ваклуш – мъдрецът. Аватарът. Мъжът, който опозна страданието на затворите и трудовите лагери, но не позволи то да хвърли сянка върху любящото му сърце. Той излезе оттам силен и мъдър. Просветлен. За да ни покаже на дело, че всеки е бог в развитие и всички сме събожници.

… Хермес казва, че боговете са безсмъртни човеци, а човеците – смъртни богове. А един негов побратим – Ваклуш, твърди, че е време да сменим боговете, които са лоши с човеците. Той за пръв път заговори за големия смисъл на Битието, за едно ново Рождество, но не това, оповестено от влъхвите, а за родения Бог вътре в нас. Защото всеки човек е един бог в развитие и ние всички сме събожници. Време е за духовно възмъжаване, за една нова духовна вълна – мъдростта.

На 7 януари 2023 г. се навършват 100 години от рождението на Ваклуш Толев, или както го наричат – Учителя на мъдростта. Споделяме с вас идеята за сакрална революция, с която всеки се разделя със себе си, за да се срещне с Него.
ДА СРЕЩНЕШ АВАТАР. Ваклуш, който смени адреса на Бог.
ВАКЛУШ: ДУХ И ПЛАМЪК. От смъртната присъда на Народния съд през просветлението до служение на Всемира.
ЧОВЕК Е БОГ В РАЗВИТИЕ. Доктрината за йерархия на духовните вълни на Ваклуш Толев ни показва 7-те степени, през които човек трябва да премине, за да се върне при Бог.

Новият брой на сп.8, което току се появи на бял свят,
е посветно на Ваклуш Толев!

Предишна статия100 години от рождението на Учителя на Мъдростта – Ваклуш Толев
Следваща статияЕтина с първа награда за “Сънят на совата”