Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

"Made in China"

21.03.2018

Китайските сънища на Ангел Гешев материализирани в "Ракурси"

Изложбата  „Made in China“ на Ангел Гешев може да си види от  27 март до 14 април 2018. 

Авторът представя работи, вдъхновени и създадени по време на дългия му престой в Китай. Основните теми, които занимават художника са тези за писмеността, знаците и символите. Произведенията в изложбата съчетават абстрактни форми и фигуративни изображения, свързани с историята и духа на тази обгърната от мистика страна. Те са породени както от обикновени събития от ежедневието като разходки, срещи, наблюдения и състоянията, породени от тях, така и пречупени през погледа на художника въпроси за митологията, традицията и изкуството. Работите, част от които наподобяват калиграфии, са изпълнени в традиционната за Китай техника върху копринена хартия.

                  Румяна Йонева

 

Ангел е роден  през 1962 г. в Пловдив. Завършил е ССХУ за Сценични кадри и МГАХИ „Суриков”, Москва, катедра „Графика”. Работил е в Московското студио на Руската академия за изобразително изкуство. Бил е творчески директор на „ А&Y” Студио, Пекин, Китай. Основател е на Фондация  ”А.Г.-Арт Проект” България , Пловдив. Създател на Галерия –“Арсенал на изкуството” Пловдив , България

Има множество самостоятелни изложби в Пловдив, София, Франкфурт, Пекин, Шанхай, Москва, Франкфурт на Майн, картините му са част от колекциите на Национален музей за изобразително изкуство, Пекин, Китай, Национален музей по изящни изкуства „Пушкин”, Москва, Министерство на културата на Русия, Москва, МГАХИ  „Суриков”, Москва, Национална художествена академия, София, Градска художествена галерия, Пловдив, Музей „Zumerly”, Ratgers University, USA, University of Portland, USA, Колекция „Delta Airlines”, Москва, Държавна агенция за българите в чужбина, МС на РБългария, Народно събрание на РБългария, Инкомбанк, Москва, „Texas Petroleum”, Пекин и др.

 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: