Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Обичам Панорама на БНТ

11.03.2018

от Христо Слави Рачев

 Обичам Панорама на БНТ

       Разглеждам и слушам поканените. Емоционално хладен съм и автоматично пропускам политическите пристрастия на гостите. Подсъзнателно изследвам дълбочината на съжденията. Това ме интересува.
     Последната Панорама от 9 Март отнесе цялото ми спокойствие на препатил зрител. Колежански възпитаният Харалан, не успя да вземе думата. Имаше какво да каже, както винаги. Не му я дадоха, водещият и един възбуден логик, който не е лишен от ум, но от политическа съвест. Логикът успя с водопад от лошо артикулирани думи, да ни поднесе една пропедевтика как да неглижираме арогантното изказването на руския патриарх. Всички да млъкнат, не може да обсъждаме, защо и как г-н Симеонов си е позволил да каже една истина. Няма да ви позволя. Там насочи цялата полемика, с помощта на невербални ръкомахания и очевиден комплекс за превъзходство. Разви недостижима скорост на жестикулациите, истински вентилатор.
     Като отнемаше всеки път думата на Харалан, а водещият упражняваше спорта кърлинг и се любуваше на левия манипулатор, не стане ясно, че първо е безобразното изказване на руският патриарх и след това всичко останало. Нещо като, първо е словото. Не е ли очевидно, че ако няма арогантно изказване, злонамерено политическо послание, няма да има и коментари.
    Прозрачно е умението на левите пропагандатори да пренареждат фактите, понятията и тълкуването им. От броените секунди дадени на Харалан разбрахме, че наистина не сме подготвени да разчетем промените, които ни слитат. Исках да изслушам Харалан Александров, академичното му и кристално ясно говорене, но словесната диария на логикът омаца целия разговор. Не знам какъв хранителен режим имат тези левичари, та демонстрират неистов глад за властта и демонстрират някаква, прилича ми на анаболна възбуда.

      Сещам се за наскорошното квичене на Симов с обилна пяна на устата, типично реакция при натравяне с гъба мухоморка. Иначе съм готов да чуя, без оглед на политически пристрастия, всяка разумна теза, оригинална мисъл, ново хрумване. Допада ми определено окултуряването на Панорама, дори приемам привидната храброст на водещия да задава въпроси с предразполагаща усмивка. Деликатен е и в случая безпомощен, когато в студиото нахлуе нахалник, готов да обсеби цялото време. Ще добавя, че анализите на г-н Райчев, когато са лишени от идеологически внушения и остарели догми, си струва да бъдат изслушани, защото издават пъргав ум и интелект. Жалко, колко качествени български умове се пилеят в обслужване на каузи, които дори в практическия си живот не споделят. 

Христо Слави Рачев

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: