Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Росен Кукушев "След опиянението"

07.03.2018

Премиерата е на 13 март от 18.30 ч.

 

Представянето на втората поетична книга от Росен Кукушев "След опиянението"
е на 13 март, вторник, от 18:30 часа в клуб "Дада" (ул. „Георги Бенковски“ 10).  


Росен Кукушев е роден на 16 февруари 1983 г. Завършва „Международни отношения“ и „Арабско общество и култура“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по „Нова и съвременна история“. Дебютната му стихосбирка „Вдъхновения и унищожения“ излиза от печат през 2012 г.
Има публикации в различни периодични списания, вестници, антологии и сборници.
Стиховете му са превеждани на английски и арабски езици.
„След опиянението“ е втората му стихосбирка и излиза сега с логото на издателство „Ерго“.


„След опиянението“ ми връща смисъла, че да се пише честно и открито не е проява на слабост, а достойнство“, казва за книгата нейният редактор Владислав Христов.

Росен Кукушев е вече познато име на ценителите на добрата поезия. Той се отличава със собствен глас – нещо рядко срещано сред днешните млади поети. При това той не е от поетите, които със сложни метафори, дълбокомислени философствания или небрежна естрадност се опитват да се харесат на публиката. Стихотворенията му са комбинация от емоционалност и разсъдъчност, от приземеност и виталност. Те черпят от различни култури и притежават силен интелектуален заряд. В своята стихосбирка „След опиянението“ Росен Кукушев ползва една „сгъстена“ поетика. В този смисъл, макар и доста различна, неговата поезия ми напомня за Николай Кънчев. Не е лесна за четене, но няма празни редове. Тя не е за читатели, които търсят традиционна поетичност и романтика, а за тези, които изпитват удоволствие от трудното, задълбоченото четене.

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: