Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

"Войната свърши в четвъртък" с първа премиера в Добрич

20.02.2018

 

            По покана на Община град Добрич на 23 февруари (петък) от 18.00 ч.  Неда Антонова ще представи новото издание на книгата си „Войната свърши в четвъртък“. Премиерата е в Огледална зала „Нели Божкова“. Това събитие е част от програмата на общината, посветена на 140 години от Освобождението на България и възстановяване на българската държавност. Представянето на книгата ще направи нейният редактор и издател Румен Леонидов.

         Романът на Неда Антонова „Войната свърши в четвъртък" е написан преди 40 години и сега, по случай 140-годишнината на събитието, издателство „Факел" подарява на читателите неговото второ издание.  

   За книгата Румен Леонидов казва: „Това страхотно четиво излиза за първи път през далечната 1979 г., но във времето до днес то не е загубило безспорните си качества – бляскав стил, вълнуващ сюжет, пророческата актуалност.  Неда Антонова възпроизвежда не само премълчавани до скоро факти, но и въвежда читателите в разтърсващи съзнанието ни подробности: поредицата от недалновидни военни решения на руския генщаб, безкрайните боричкания за превъзходство между висшите руски чинове, безволието на  Александър II, императорът, който е под непрекъснат контрол на своя брат - Великия княз Николай Николаевич. Тук  с изненада ще научим нещо, което не е написано в учебниците ни по история – почти през цялото време на войната руският цар е бил близо до  войниците си, живял е на освободената българска територия, а не е седял удобна  на престола си в Петербург.  
            И най-важното – пред нас като на филм оживява главният херой – ген. Скобелев, забележителен мъж с поразяващ ум на военен талант, непризнат дотогава, както  и сложният характер на достойния му противник – Осман паша, провел образцово защитата на Плевен до идването на ген. Тотлебен.“
            КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: