Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Да кажа и аз...

27.01.2018 1

Мнения на Румен Иванчев

ДА КАЖА И АЗ…

 

 

EКСПЕРИМЕНТИТЕ с хора, общности и народи са били и  остават висша форма на насилие. Дълбоко  ненавиждам всяка негова форма, дори  да е  наложена и защитена от национален закон или от някакво «важно» международно съглашение. За мен, разделянето /спецификацията/ на МЪЖКО, ЖЕНСКО ИЛИ «ТРЕТО» насилие, в дома или на обществено място, е ненужно и крайно вредно.

Твърдя, че  в междуличностните отношения съществува едно  единствено осъдително и неподлежащо на спекулативни интерпретации насилие: НА ЧОВЕК КЪМ ЧОВЕКА!

За съжаление днес неговите форми са така  фино развити и разпространени, че е трудно да разграничим кой наистина се бори срещу тях и кой използва този вечен проблем на човечеството като претекст за тотален контрол върху отделния индивид и семейството му.

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!  Само инжектираните нови думички ни пращат в мъглата… Нека да запалим фаровете си! Предстои ни узаконяването  на  МЕЖДУНАРОДНАТА ДЖЕНДЪРМЕРИЯ, която вече съществува и действува в полулегалност. Имаме работа с благовидна «европейска намеса»  с непредвидими последствия.

 БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ,  но съм против методите и средствата, с които тя ще влезе в българската действителност като универсален инструмент, неотчитащ от какъв модел на възпитание /»формиране на мироглед»/ се е измъкнал нашият народ. ОСОБЕНО ОПАСНИ са  училищните експерименти с детската невинност и доверчивост. Нещо, което всички ние, побелелите деца на миналия век, познаваме и помним до болка.

 

Румен Иванчев

27 януари 2017

 

П. П.  Съвсем отделен е въпросът за мен кой и защо е против този несъвършен документ. За нищо на света не бих се наредил сред днешните върли притивници на Конвенцията. Mоето мнение е частно.

Същият

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен  28.01.2018 06:18 | #1

от край време‚ БОГ гледа какво правим‚ ние човеците. Бог е казал:-НЕ УБИВАЙ!- а ние убиваме. БОГ е казал: - НЕ КРАДИ!-а ние крадем...БОГ е казал:-НЕ ЛЪЖИ!-НИЕ ЛЪЖЕМ... СИГУРЕН СЪМ ЧЕ В ТОЗИ МИГ БОГ‚ АКО ИМА БРАДА‚ АЗ НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛ‚ НО ПРЕДПОЛАГАМ‚ ЧЕ ТОЙ СЕГА СИ СКУБЕ БРАДАТА И МИСЛИ И СИ КАЗВА:- ТОВА ЛИ СЪЗДАДОХ!!!-според мен ние вече съвсем прекалихме!...

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

Полифонията като вибрация от цветове и линии

Между мистерията на музиката и солта на словото

Бъди какъвто си

ЙОХАН ЙОТОВ IMP – ART: НЕВЪЗМОЖНО ИЗКУСТВО

За новата стихосбирка на Красимир Петров

Последни времена

Нови стихотворения от Георги Константинов

Иван Методиев

"Чуй тишината" - поезия на филoсофското прозрение

Викът на смешния човек