Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Човешката ръка говори

21.12.2017 2

Съхранява посланията на ума и на душата

 

Човешката ръка говори - с пръстите, с дланта, с формата, с допира си. Всеки милиметър носи информация, която посветените разчитат безпогрешно. Печатът на Бога стои върху нея...

Ръката привлича или отблъсква. Гали или ранява. Дава или взема. Тя е най- загадъчният, най-уникалният орган в човешкото тяло. Съхранява посланията на сърцето, ума и душата. Тя е нашата най- точна “звездна карта”, природният ни хороскоп, тайната книга на нашата съдба, на успехите и пораженията ни, на съдбовните срещи, раздели и събития. Тя знае миналото и бъдещето ни. 


Ръката е най-верният ни сензор на физическо и астрално ниво. Тя лекува и убива. Христос и неговите ученици полагали ръцете си върху болните и ги изцелявали. Това изкуство днес владеят много лечители и екстрасенси. Науката доказва, че ръцете излъчват мощни енергии /фотографиите с т. нар. Кирлианов ефект/. 

Древните китайците казват, че Вселената е в ръцете на човека, а Аристотел стига до прозрението, че линиите върху човешката ръка не са нанесени без причина. Те имат Божествен произход и отразяват индивидуалността на всеки от нас.
Ръката носи богата символика и самата тя се превръща в символ. В египетските йероглифи отворената длан означава цел, определена идея. Според окултистите дясната ръка съответства на рационалното, на ЯН енергията /мъжката/, а лявата - на чувствата, на ИН енергията /женската/. Върху лявата е записана “програмата” на човека, а върху дясната - какво е реализирано от замисъла.
Ръката, излизаща от облак, в иконописите символизира Бога и творческото начало.

Ръцете са израз на астралното тяло и са свързани със симпатиковия дял на нервната система. Всички чакри са проектирани върху тях. Според китайската натурфилософия показалецът на лявата ръка е свързан с белите дробове и дебелото черво, средният пръст - с черния дроб и жлъчката, безименният пръст - с пикочния мехур и с десния бъбрек.

Окултистите определят дясната ръка като даряваща и справедлива, а лявата - вземаща и любяща, свързана с творческите пориви. Следователно справедливостта помага на любовта и любовта помага на справедливостта. Лявата ръка е диплом на сърцето, а дясната - на ума.

Наполеон твърди, че лицето може да излъже, но ръката никога.

Според хиромантията преобладаващите черти на характера дават форма на пръстите. Палецът е Божествен. Ако е с големи размери, това е свидетелство за натура, в която надделява разума. А деформациите показват, че е нарушен някой от Божествените закони.
Показалецът е юпитеров пръст. Той има пряко отношение към благородството, честта и достойнството. Всякакви отклонения от формата или контузии подсказват изкривяване в тази област.
Средният пръст е свързан със Сатурн. Ако го нараните, очаквайте превратности в съдбата. Той разделя материалното от духовното. Това е пръстът на справедливостта.
Безименният пръст е под влияние на Слънцето. Той има връзка със сърцето и ендокринната система. Показателен е за отношението на човека към изкуството.
Малкият пръст, наречен още меркуриев, носи информация за половата система и за жлезите с вътрешна секреция. Определя финансовите дела, както и умението да се общува.

Чрез носенето на бижута на различни пръсти или като ги масажираме леко, можем да влияем върху определени качества на характера. Хората на изкуството е добре да носят пръстен на безименния пръст.Тези, които искат да развият благородни черти- на показалеца. Ако искате да подобрите материалното си положение, носете сребърен пръстен на малкия пръст. Разбира се, необходимо е време и постоянство.

Хиромантията тълкува характера, морала, умствения и емоционален живот на човека. Ръката дава повече информация от очите, за които се знае, че са огледало на душата.
Ръката носи Божия печат и тайната на всеки живот. Всичко в нея има значение. Хиромантите правят заключения за човека и по начина на ръкостискане, по топлината или студенината на дланта, по сухотата или влажността. За посветения ръката е визитка на човека.
Учителя Дънов съветва да избягваме ръкуването, прегръдките и целувките с всеки. Защо? При тях става обмен на енергии. Случва се само при допир с някого да изпитаме неприятно чувство. Интуицията ни предупреждава, че дори обикновеното ръкуване не е безопасно. Ако това все пак се налага, моя приятелка сензитив ми препоръча да визуализирам бяла светлина около ръката си - това е вид енергийна защита. Ако се страхуваме, че ще “попием” негативните енергии от окръжаващите ни, можем да използваме една много силна формула, дадена от Учителя: “Господи, огради ме с диамантената стена на твоята бяла светлина”.Той съветва да се изрича трикратно сутрин, преди да излезем от къщи. Можем да я използваме винаги, когато се налага да общуваме с хора, които ни влияят негативно, от които получаваме главоболие или какъвто и да е дискомфорт.

Според Петър Дънов ръцете са съзнателна проекция на душата. Не случайно влюбените разчитат техния “език”, а в любовната лирика поетическият образ на ръцете е често използван символ на емоционално преживяване. Интуитивно влюбените са открили едно от тайнствата на окултизма, че всеки орган има двойна служба: външна и вътрешна, т. е. материална и духовна.
Всички планети влияят върху ръката, както и всички сили в Природата действат в нея.

“Каквито са ръцете на човека, такава е и неговата правда”- едно актуално прозрение , отдавна изречено от окултистите.

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен  29.12.2017 18:44 | #2

Слава Богу‚че не всички са като вас ”образовани”.Четете повече за китайската медицина‚която в Англия е една от най-ценените.На колежка след фиаско при лекар препоръчаха иглотерапия при китайски лекар.

Анонимен  21.12.2017 14:35 | #1

Досега допусках‚ че съм що-годе образован човек. След прочитането на тия глупости‚ съм убеден‚ че съм се подценявал.

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: