Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Най-четеният испански писател след Сервантес с нов роман на български

20.11.2017

Всичките му книги са издадени от издателство "Изток-Запад"

 Това е Карлос Руис Сафон, най-четеният испански писател след Сервантес. Творбите му са преведени на повече от 50 езика. В „Лабиринтът на духовете“  сагата, започната със „Сянката на вятъра“, се разгръща с цялата си мощ. Сафон пресъздава готическа Барселона в наелектризиращ разказ за страсти, интриги и приключения, в който фантазията се преплита с  реални събития от недалечното минало на Испания.

 

Ка́рлос Руи́с Сафо́н е роден на 25 септември 1964 г. в Барселона, Испания. От малък мечтае да бъде писател. Учи в йезуитското училище „Сан Игнасио“ в квартал Сария на Барселона. Започва да учи журналистика, но още първата година получава предложение за работа в областта на рекламата. Издига се до творчески директор на голяма агенция в Барселона. От 1993 г. до 2006 г. живее в Лос Анжелис, където работи като сценарист, след което се връща в Барселона. През 1992 г. решава да се откаже от рекламата и да се посвети на литературата.

Литературната му кариера започва през 1993 г. с публикацията на серията юношески романи „Мъглата“ – „Принцът на мъглата“ (El príncipe de la niebla), „Среднощният дворец“ (El palacio de la medianoche), „Септемврийска светлина“ (Las luces de septiembre) (по-късно обединени в „Трилогия на мъглата“) и „Марина“ (Marina).

През 2001 г. публикува първия си роман за възрастни – „Сянката на вятъра“ (La sombra del viento), преведен на повече от 30 езика и издаден в над 40 държави в тираж над 10 милиона екземпляра. Следващият му роман – „Играта на ангела“ (El juego del ángel), е публикуван през 2008 г. от барселонското издателство Planeta в милионен тираж. Следващият роман на Сафон – „Затворникът на рая“ (El prisionero del cielo) е издаден през 2011 г. 

Всичките му книги са издадени от издателство Изток-Запад.

Книгага излиза в края на ноември.  Тя е около 700 страници и ще бъде в твърда и мека подвързия.
Първите хиляда копия вече са предварително разпродадени. За заявки пишете на сайта на издателството.  

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: