Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

В територията на глухите

13.11.2017 | автор:  Вилдан Байрямова1

Майка ми, чушките, Борисов и наркотрафикантите

 

Неделя, 8 сутринта. Спя като дебил, за да съм актуална. Телефонът пищи идиотски /той е по-напредничав и вече е на последната фаза на диагнозата/. Неделя е – не може да е банката, нито съседката за парите за чистачката на входа. Не е и детето – спи като упоен ангел в стаята си и с топ не може да бъде отлепено.

Вдигам – майка ми. С глас, събрал всичката мирова паника и нетърпящ възражения тон ми съобщава, че имаМЕ огромен проблем, вдигнала е кръвното, едва не е паднала да си потроши костите, само не е умряла и си скубе /малкото/ коси и, разбира се, 8 задачи и 5 къси команди в едно изречение, както само тя може. А може и още как.

Политам натам, сърцето ми в гърлото, краката ми гумени, о, да, имам червило и съм сресана, устата ми зелена, очите ми хубави… А колко по Хичкок изгледах по пътя, не е за разправяне. После още от вратата ме почва: трябва да се плати данъкът за къщата, обаче е неделя, ама то се плаща на три места, аз ходя ей там бе, по едни стълби, как да ти обясня /не ходи, аз се занимавам, преглъщам/, 6 буркана от туршията с лютите ти чушки са на разваляне и да видиш зелето как е на сол /вече съм с буца в гърлото/…и как не ги е срам, забавиха ни пенсиите на цялата улица, парите свършили при онази комшийка Милева и тук пред нас имаше направо митинг, бе /тук вече и аз съм революционна/, трябва да викнем телевизиите, резил, това не е държава /очевидно назрява протест/…

Знам, не е държава, казвам и търся синята каска за миротворческата мисия, докато се събувам. Незабавно съм в спасителна акция за рифрешването на лютите чушки, защото е спешно и неотложно. Оказа се сложен процес, но отбелязахме победа. Междувременно за пореден път и многократно чух „ти нищо не постигна в тоя живот“ и дежурно отвърнах, че се боря за Нобел и смятам да купя мега-компания, и освен това замислям да изместя Пеевски и да стана медиен магнат, да отворя безплатни старчески домове и хосписи, и въобще да спася света.

А мама не чува, оглуша напоследък, мъчително е. После като се прибрах с език до коляно и вулканична лава в главата разбрах, че никой в клетата територия не чува. Никой нищо не чува, само ние, фейсбучащите. Премиерът ни знаел за депутати наркотрафиканти. Каза ли, където трябва и чу ли го, който трябва? Или премълчаването на подобни сведения те прави съучастник, не знам, юристите да кажат, само се досещам. Но е казус, срамен казус!

Според Методи Лалов „Съгласно чл. 207, ал. 1 от Наказателно-процесулния кодекс (НПК) досъдебно производство се образува, когато са налице ЗАКОНЕН ПОВОД и достатъчно данни за извършено престъпление. ЗАКОНЕН ПОВОД, съгласно чл. 208, ал. 1, т. 2 от НПК е информация за извършено престъпление, разпространена чрез средствата за масово осведомяване. Според чл. 205, ал. 1 от НПК когато УЗНАЯТ за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган. Чл. 205, ал. 2 от НПК постановява, че когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство.

А Наказателният кодекс съдържа множество текстове, които предвиждат наказателна отговорност за гражданите и/или длъжностните лица, които не съобщят за извършено престъпление, за което за узнали“. Е, и? Изчекнати русофили издали смъртни присъди на политици – ДАНС нещо? Лавината от фейк-новини от някакви нови сайтове – СЕМ нещо, или чакат закон за печата?

Пловдивският митрополит Николай отслужил заупокойна молитва пред паметника на Альоша, рокерите от „Нощните вълци“ се смълчали, организацията „Петко войвода“ развяла знамената на Донецката республика, а руският посланик поискал разследване за боята по монумента. И това е в България.

Всичкото това в територията на глухите като майка ми, но тя е безгласна буква с право на вот. Никого не бих нарекла нисък и дебел /щото не съм Тръмп/, тъп и дебил, /щото не съм професор/. Ама много ми се ще и трябва. 

Сори за дългия статус, обаче ми писна.

КОМЕНТАРИ

Анонимен  19.11.2017 14:28 | #1

Големи никнат и плодят семената‚ хвърлени върху дълбоко ораната нива. И затова нашата - ей я бедата! -‚ драскана само до кривата слива‚ плоди големи‚ голи и дълбоки неволи. РИМи наслуки

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: