Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

„Игли в съня” с международна премиера в Созопол

21.07.2017

 

На 20 юли в Градска художествена галерия в Созопол се състоя премиерата на  книгата с лирични фрагменти „Игли в съня” (изд. „Твердиня”, гр. Луцк, билингва – български, украински език) на поетесата и литературен критик Анжела Димчева. Представянето бе част от програмата на Лятната академия на изкуствата – Созопол, 2017. 

За да се определи това събитие като международно, причината е в личното участие на поетите Виктор Мелник (преводач) и Микола Мартинюк (преводач и издател), които пристигнаха от Украйна специално за събитието в Созопол.

Освен рецитал по фрагменти от новата книга, публиката чу стихове от книгата на Анжела Димчева „Крехка суета” (избрано, 2016, ИК „Персей”), както и изпълнения на флейта от проф. Георги Спасов и негови ученици, участващи през тази седмица в неговия Майсторски клас – също част от програмата на Лятната академия.

Почитателите на украинската литература имаха възможност лично да се запознаят и да чуят творбите на Виктор Мелник и Микола Мартинюк (в превод на Бойка Драгомирецкая). Водеща бе Райна Дамяни. 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: