Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Книги

Изповедта на една луда балканска глава

04.02.2012

По книжарници вече е новото, преработено и илюстрирано с много фотографии издание на "Изповедта на една луда балканска глава". Това е автобиографичният труд на Коста Тодоров, който описва турбулентния си живот.
[още »]

„Това се случи пред очите ми”

02.02.2012 3

Десет години след края на своя мандат президентът Петър Стоянов проговори: „Нашият капитализъм бе заченат от хора, които не вярват в Бог и нямат никакви идеали...”
[още »]

Владимир Зарев с нов роман

29.01.2012 1

Излезе „Законът” – продължение на „Битието” и „Изходът”.
[още »]

Раждането на една нова държава

28.01.2012

В книгата си за Македония проф. Ангел Димитров показва как политиката употребява историята, за да моделира живота според конюнктурните си цели.
[още »]

На пазара вече са две нови книги на С.Н.Лазарев

27.01.2012

Издателство „Радуга”, Германия, пусна на български език трета и четвърта книга от поредицата „Човекът на бъдещето” на известния биоенергетик и лечител.
[още »]

Блогърите в България питат: „Да остана ли?”

26.01.2012

Истерията обхваща и безкритичната критика, но романът на Гейл Форман „Да остана ли?“ ще се филмира през 2013 г. На 30.01.2012 излиза от печат красивата, покъртителна книга на Гейл Форман „Да остана ли?“ Тя спечелил щедри адмирации от критиката и блогърите и е трепетно очаквана в България.
[още »]

Преводачът Юлиян Антонов събра пленяващи предания от еврейската митология

26.01.2012

От библейските предания и притчи през историческите сказания, от приказките и легендите през разказите за герои и грешници, за равини и блудници, та чак до мистицизма на Кабала – това съдържа книгата „Еврейски легенди и разкази” (ИК „Изток-Запад”), в която ще откриете както близки, така и далечни образи от историята, културата и митологията.
[още »]

„Човекът от Пекин“ най-после пристигна в София

24.01.2012

Авторът Ханинг Манкел е другото голямо име на шведския трилър освен Стиг Ларшон.
[още »]

Шестият Балдачи идва

17.01.2012

Отново история с Шон Кинг и Мишел, които се завръщат с най-шокиращия случай в кариерата си на частни детективи. Интервюто в „Панорама“ на Бойко Василев с Дейвид Балдачи допълнително подгря интереса на публиката към новата книга на американския писател, която изд. „Обсидиан“ пуска на пазара на 20 януари, петък.
[още »]

„Атентат”-ът на ексцентричната Амели Нотомб е факт

15.01.2012 1

11-тата книга на фурията Нотомб, която „Колибри“ издава, е вече на терена – това е цял футболен отбор, който играе за удоволствие на българските читатели.
[още »]