Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

"Моят Левски е... " първият след Бога

25.06.2017

В Сливен се поведе конкурс на тема „МОЯТ ЛЕВСКИ Е…“, посветен на 180-та годишнина от рождението на Апостола. Конкурсът е организиран от клуб "Млади възрожденци" при Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов". 

В него са взели участие  ученици от различни училища на област Сливен. Клубовете "Млади възрожденци" са под егидата на Общобългарския комитет "Васил Левски" . В областта съществуват 73 клуба, което означава, че освен  във всичките училища, такива има и в две от детските градини. Всеки клуб имат своя оригинална инициатива за годишнината на Апостола.
Учителката Вили Ненчева, която преподава история на Възраждането в гимназията“Захарий Стоянов“, се спряла на книгата „Първият след Бога“от Неда Антонова, с която да бъдат  наградени учениците, заели първо и второ място във отделните категории. Освен тази книга победителите са получили и "Първобългарите" от проф. Бешевлиев.
Кристиана Добрева – Станкова,  председател на Общински комитет " Васил Левски", е била поканена да връчи отличията на наградените ученици. И тя е поздравила всички участници в конкурса като е прочела откъс от „Първият след Бога“ –-описанието, което прави Матей Миткалото на Левски.
Специално за Факел.бг“ призна: „Когато реших да прочета този откъс от романа на Неда Антонова, изобщо не знаех, че г-жа Ненчева е избрала да награди първенците с това разтърсващо четиво!“.


На снимката: Кристиана Добрева - Станкова чете при награждаването откъс от „Първият след Бога“, най-новият исторически роман на Неда Антонова.

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код:  

Кучешка преписка