Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Отличен "шест" за Здравка Евтимова

21.03.2017

Най-четената в чужбина българка с нов успех в САЩ

 Здравка Евтимова, най-често издаваният в чужбина български писател, отново ни зарадва с творческо постижение
– в началото на март 2017 г. романът й „В града на радостта и мира” е публикуван в САЩ от издателство“Fomite Books“. И вече е поставен от критиката в категорията „Литературна фикция“, в която се включват произведения с литературна стойност, постигната чрез въздействащо, психологически издържано изображение на героите и правдиви коментари на социалната действителност.
Българският роман разказва за мъчителната борба на малкия човек срещу голямата престъпност и безверието. Това е история за три жени в малкия глад Радомир - градът на „радостта и мира”. (У нас романът е публикувана под заглавиета „Арката”.)

Това не е първата книга, която сънародничката ни публикува в американското издателство “Fomite Books“ Предишните две са сборникът й с разкази „Стари коли и други истории”, който се появи на английски през 2012 г. и романът „Симфония Българска” (2015).

Но и това не е всичко – досега издадените в Америка книги на Здравка Евтимова стават общо шест.  След като през 2006 г. романът й „Божество на предатели” излезе в „Buck Publishing”, той бе последват през 2012 г. от сбирката й с разкази „Време за косене и други истории” (изд. „ATTM Press“). Същите издатели пуснаха и аудио-книгата й “Отново дъщеря” (2013).

Ние, многобройните й български почитатели, не се съмняваме, че няма да мине много време и новото, седмо поредно заглавие на Евтимова ще се появи на книжния пазар в САЩ. И тогава с пълно право ще възкликнем не само традиционното: “Отличен "шест"!“, а напълно заслуженото „Отличен, "седем", Здравке!“ 

.

 

КОМЕНТАРИ

Напиши коментар

Ако искате коментара ви да не е анонимен, регистрирайте се тук.


captcha image (Антиспам код, въведете 3-те черни символа)

Код: