Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Леониди

Безкрайно многоточие или защо Краят на ФСБ се отлага завинаги

24.03.2013 1


[още »]

Малкият човек

19.03.2013 4

Живи ли са националните ни типажи от късния комунизъм? Те присъстват навсякъде като нравствени утайки в обърканото ни общество, просмукано от българско безбожие, безсмислие, бедност, безделие, безпомощност, безпросветност, бездарие, безбъдност и бесовщина. По-голяма част от това малко общество живее в миналия век.
[още »]

ОПРОЩЕНИЯ

10.03.2013 2

На 10 март се навършват 135 години от рождението на Леонид войвода
[още »]

Обидата да бъдеш жив

22.02.2013 2

В държава без конкуренция всичко се развива бавно – и идеите, и изкуството, и науката. Бог се грижи за доброто у човека, но човекът, живеещ без конкуренция, предпочита да го управлява лошото. И когато го управляват лошо, се муси. И понеже не знае какво е конкуренция, диша си, без да му текне, че няма свой кантар за ценностите, че те не се продават на пазара за души, а се наследяват и възпитават.
[още »]

Левски – извънбрачното дете на Свободата

18.02.2013 2

Днес за пореден път календарно ще се пробудим. Ще разтъркаме очи и ще се прозеем юнашки. И ще се окаже, че неколцина отдавна са ококорени. И освестени, и национално осъзнати, и тоалетно освежени дори...
[още »]

Съединение или единение?

13.01.2013 3

В това е въпросът. Защото Източна Румелия и Княжество България отдавна са съединени, но народното разединение продължава.
[още »]

Краят на света се отлага, защото предстои стогодишната война за очовечаване на човечеството

29.09.2012 14

Светът едва днес започна да прозрява, че след смъртта на комунизма, умря и старият капитализъм.
[още »]

Син на своя заровен народ

29.09.2012


[още »]

Отсъствие на светлина

20.09.2012 5

Зверската болка, която е изпитал Спасителят, не е била съвсем напразна. Ние невинаги намираме смисъл в саможертвата, а наопаки, ние, милионите простосмъртничета, повече сме склонни да обиждаме Господ като виновник за личната ни участ на вечно недоволни неудачници. Иначе си я караме както си знаем, вървим през просото, защото ни е по-напреко. И по-леко. Пътят към Храма не минава оттам, но ние пердашим през житейската нива, сякаш всичко ни е безпощадно ясно: него изобщо Го няма. И никога не Го е имало.
[още »]

Господ е безработен, но понякога добре си гледа работата...

17.09.2012 1

Когато преди седемдесет и една години умира младият поет Христо Смирненски, площадът около църквата „Св. Крал“ се изпълва с хора, дошли да се простят със своя приятел, другар и съратник. Влюбените в комунистическата идея интелектуалци намират за съвсем естествено тленните останки на Смирненски да минат през лоното Божие, да бъде спазен християнският ритуал.
[още »]