Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Леониди

Син на своя заровен народ

29.09.2012


[още »]

Отсъствие на светлина

20.09.2012 5

Зверската болка, която е изпитал Спасителят, не е била съвсем напразна. Ние невинаги намираме смисъл в саможертвата, а наопаки, ние, милионите простосмъртничета, повече сме склонни да обиждаме Господ като виновник за личната ни участ на вечно недоволни неудачници. Иначе си я караме както си знаем, вървим през просото, защото ни е по-напреко. И по-леко. Пътят към Храма не минава оттам, но ние пердашим през житейската нива, сякаш всичко ни е безпощадно ясно: него изобщо Го няма. И никога не Го е имало.
[още »]

Господ е безработен, но понякога добре си гледа работата...

17.09.2012 1

Когато преди седемдесет и една години умира младият поет Христо Смирненски, площадът около църквата „Св. Крал“ се изпълва с хора, дошли да се простят със своя приятел, другар и съратник. Влюбените в комунистическата идея интелектуалци намират за съвсем естествено тленните останки на Смирненски да минат през лоното Божие, да бъде спазен християнският ритуал.
[още »]

Книги, книги, книги...

11.09.2012 2


[още »]

Яворов и демоните на българския дух

19.08.2012 1

Този текст е писан преди години, когато се навършиха 98 зими и лета, откакто убихме поредния си свиден син. От тогава до днес житейската драма на Яворов се измества и донамества от ефирните шаблони на митологията и от еснафския интерес към клюката...
[още »]

Житието на Преподобна Стойна - неканоничната светица

24.02.2012 8

За нея леля Ванга кажува: „Тая жена е светица, она е десет пате по-голема от мене!”
[още »]

Ало, г-жо Фъндъкова, забранете използването на джиесеми в градския транспорт!

13.02.2012

У нас никой ясно и на висок глас не предупреждава, че джиесемите могат да ни докарат тумор в мозъка. На всяка цигарена кутия пише, че пушенето е вредно, опасно за здравето, че може да доведе до рак на белите дробове, че пушенето вреди на околните и на децата, но се премълчава истината за опасностите от дългото бърборене по мобилния и прекаленото куфеене пред лаптопа.
[още »]

Остап Бендер: Слезте на Земята, г-н Леонидов!

19.01.2012 1


[още »]

Окончателното изтрезняване води до внезапна смърт

17.01.2012 7

Или защо в Македония не пият като нас?
[още »]

Който не е чел Радичков, напразно се е родил...

11.01.2012 14

През любимия му януари преди осем години, Радичков въздъхна и издъхна. Излетя през невидимия комин като пламък, като душа на пламък, който е сподирил своя димящ дух. Отлетя към космическото ни убежище.
[още »]